Te simți epuizat(ă) după fiecare...
Slănina de porc, unul dintre alimentele cele mai consumate de către români, poate fi pus pe același ”rang” cu uleiul de măsline sau somonul, din punctul de vedere al conținutului de acizi grași, în ciuda faptului să unii îl consideră dăunător pentru sănătate. Desigur, orice produs, dacă este consumat în cantități moderate poate fi benefic.
„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal.
Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate.
Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
Pentru a profita cu adevărat de proprietăţile slăninei de porc, este ideal să fie consumată în cantităţi moderate, întrucât 100 de grame de slănină are nu mai puţin de 638 kcal şi 67,7 grame de grăsimi. Pe de altă parte, aceeaşi cantitate oferă şi 6,3 grame de proteine. Totodată, slănina întăreşte sistemul imunitar. Această proprietate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului, fiind în acelaşi timp necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.
"Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer. Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!
Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem, este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea. (Citește mai mult AICI)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Te simți epuizat(ă) după fiecare...
Un somn liniștit poate începe cu un...
Mersul pe jos este cea mai simplă și...
Cercetările recente au arătat că...
Papa Francisc a murit.
Cercetările recente în domeniul berii...
Buzele umflate și pufoase sunt peste...
"Lucrez ca avocat, dar eram mai bine...