Sindromul morții subite. Cercetătorii au descoperit CAUZA, după 31 de ani: Bebelușii BĂIEȚI, RISC mai mare. Decesul apare între orele 00:00 și 09:00 

Sindromul mortii subite – FOTO: Pexels@Dobromir_Dobrev
Sindromul morții subite cunoscut și sub numele de moarte instantanee sau moarte în pătuț, reprezintă decesul subit și inexplicabil al unui copil cu vârsta de mai puțin de un an.

Sindromul morții subite ar putea fi explicat în urma unor cercetări care au durat peste 30 de ani. De obicei, decesul apare între orele 00:00 și 09:00. Adesea, nu există dovezi legate de mișcare bruscă și nu există sunete produse.

O mamă care și-a pierdut copilul din cauza sindromului morții subite a făcut cercetări și a găsit o posibilă cauză. Medicul Carmel Harrington, expert în somnologie din Sydney și cercetător în medicină a căutat explicații pentru moartea fiului ei. Timp ce 31 de ani a făcut cercetări în domeniu.

O enzimă ar putea fi cauza sindromului morții subite

Cercetările medicului australian arată că factorii care duc la moartea subită a bebelușilor ar fi biochimice. S-au comparat mostre din sângele uscat al copiilor morți din cauza SIDS cu mostre din sângele copiilor morți din alte cauze și al celor vii și sănătoși. Rezultatul a fost activitatea mult mai scăzută a enzimelor butiricholinesterază (BChE) în cazul celor decedați cu SIDS. Se pare că aceste enzime au un rol foarte important în căile de excitare cerebrală.

Vezi și: Scintigrafia renală, medicină nucleară. Ce este renografia: Mare indicație pentru UROPATII și în patologia pediatrică malformativă

Teste pentru sindromul morții subite

Cercetătorii explică importanța descoperirii. Studiul deschide posibilitatea de a identifica bebelușii cu riscul sindromului morții subite înainte să moară. Echipa de cercetare vrea să elaboreze un Screening-Test corespunzător, care identifică din timp sugari predispuşi la acest risc, ferindu-i astfel de pericolul de a muri în somn. 

Vezi și: Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” va trata pacienții cu infarct miocardic acut. Cum se manifestă afecțiunea

Factori de risc

Studiile şi cercetările continuă să demonstreze că sugarii băieţi prezintă un risc mai mare de sindromul morții subite. Sindromul morţii subite la sugari apare mai frecvent în timpul lunilor de iarnă decât în timpul verii, deşi acest lucru nu mai este la fel de pronunţat în ultimii ani ca în trecut. În Statele Unite, atât copiii afro-americani, cât şi cei nativi-americani sunt mai predispuşi la acest sindrom decât copiii caucazieni, hispanici şi asiatici.

Sindromul morţii subite la sugari este un diagnostic de excludere. Acest lucru înseamnă că profesioniştii din domeniul medical trebuie să excludă alte cauze de deces, inclusiv factori de mediu pentru somn. Cauza morţii copilului poate fi determinată numai printr-un proces de colectare a informaţiilor şi de efectuare, uneori, a unor teste şi proceduri complexe. Toate celelalte cauze recunoscute de deces sunt investigate înainte de a face diagnosticul de SIDS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel