Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Burnout-ul este un termen din domeniul psihologiei și al medicinei și se referă la răspunsul organismului în urma stresului prelungit.
De cele mai multe ori, acesta este cauza activităților profesionale solicitante, lipsei somnului, gestionării ineficiente a timpului sau lipsei igienei minții. Sindromul se caracterizează printr-o stare de epuizare generală, lipsa motivației, irascibilitate, dureri de cap, lipsa dorinței de socializare, tulburări ale somnului.
Deși mulți ar spune că burnout-ul este același lucru cu depresia, cele două condiții sunt diferite. În cazul depresiei, principalul simptom apărut este starea de tristețe constantă.
Printre cei mai predispuși la burnout se numără personalul medical, polițiștii și profesorii. Nu este de mirare că, mai ales la începutul pandemiei, cei care lucrau în spitale au fost „țința" acestui sindrom.
Lipsa informației suficiente cu privire la virus, pierderile umane, starea de nesiguranță generală și orele de muncă prelungite au reprezentat factori cronici de declanșare a burnout-ului în rândul personalului medical.
Din păcate, nu doar munca solicitantă determină burnout. Ca orice altă condiție ce ține de sistemul nervos, există persoane care prezintă un risc mai mare de a dezvolta acest sindrom, iar stresul cronic va cauza instalarea rapidă a stării de epuizare.
În societatea actuală, stresul a atins cote maxime și este resimțit de majoritatea oamenilor. Găsirea echilibrului între viața profesională și cea personală a devenit o provocare și, în același timp, o prioritate. Există câteva modalități prin care poate fi redus stresul și se referă la alimentație sănătoasă, odihnă suficientă, sport, tehnici de relaxare precum meditația, exercițiile de respirație sau yoga. Ultimul și nu cel din urmă în depășirea situațiilor dificile din viață este procesul de psihoterapie. Acesta este un act de curaj necesar pentru cei care vor să își îmbunătățească calitatea vieții și să spună "DA" unei vieți fericite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...