Setea excesivă, semn al diabetului. Simptome și factori de risc

setea excesiva - FOTO: Freepik@rkmdesign
Acest simptom ar putea fi ușor de trecut cu vederea ca un efect al vremii calde, dar ar putea dezvălui ceva mult mai grav. Poate fi semnul diabetului.

Diabetul este o afecțiune serioasă și, de obicei, pe viață, care determină creșterea nivelului de zahăr din sânge. Nu se știe exact ce cauzează diabetul de tip 1. Cu toate acestea, mult mai frecventul diabet de tip 2 este adesea legat de factori precum excesul de greutate și lipsa exercițiilor fizice, deși poate fi și ereditar.

Ca în cazul oricărei afecțiuni sau boli, cu cât observați mai repede simptomele diabetului, cu atât mai repede puteți solicita ajutor medical. Deși nu există un leac pentru diabet, există tratamente disponibile pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor.

Semnul diabetului care poate fi observat în timpul verii

Prin urmare, este important să fiți conștienți de potențialele semne de avertizare. Unul dintre cele mai comune semne de avertizare ale diabetului, însă, ar putea fi ușor confundat cu un efect al vremii calde.

NHS enumeră setea excesivă ca unul dintre semnalele de alarmă care ar trebui să atragă atenția. Aceasta poate afecta atât pacienții cu diabet de tip 1, cât și pe cei cu diabet de tip 2.

Vezi și: Cancerul pancreatic: Constipația poate indica o tumoare metastatică

De ce apare setea excesivă în cazul diabetului

Setea excesivă, semn al diabetului - FOTO: Freepik

Acest simptom apare din cauza acumulării excesive de glucoză în sânge, conform Clinicii Mayo. Ca urmare, rinichii trebuie să muncească peste program pentru a filtra și a absorbi zahărul în exces.

Dacă rinichii nu pot ține pasul, zahărul în exces ajunge în urină. De asemenea, acest lucru extrage fluidele din țesuturile corpului, ducând la deshidratare și sete.

Nivelurile ridicate de zahăr în urină cauzate de diabet ar putea de asemenea să facă urina să aibă un miros dulce sau fructat. Această deshidratare cauzată de excesul de zahăr adesea determină persoana afectată să bea mai multă apă. Acest lucru poate duce la urinare frecventă.

NHS avertizează că "mulți oameni" au diabet de tip 2 fără să își dea seama. Aceasta se întâmplă deoarece este posibil să nu observe întotdeauna simptome.

Vezi și: Ce efect are berea asupra glicemiei. Dr. Ancuța Leonte: Conține carbohidrați

Diabetul, simptome

Alte simptome ale diabetului pe care să le urmăriți includ:

- Senzație de oboseală intensă

- Pierdere în greutate fără să încercați

- Mâncărimi în zona intimă sau recurența episoadelor de candidoză

- Tăieturi sau răni care se vindecă mai greu

- Vedere încețoșată, potrivit Healthline.

Dacă experimentați oricare dintre aceste simptome, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie. Există anumite factori care pot crește riscul de diabet, inclusiv dacă:

- Aveți peste 40 de ani

- Aveți o rudă apropiată cu diabet (precum un părinte, frate sau soră)

- Aveți exces de greutate, obezitate sau sunteți sedentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel