Semnul timpuriu al demenței. Îl observi în timpul mersului

dementa - FOTO: Freepik@konstantinraketa
Demența, o afecțiune devastatoare care afectează memoria și vorbirea, poate fi observată și în alte moduri, cum ar fi modul în care o persoană merge. Acest semn timpuriu de avertizare poate fi crucial pentru diagnosticarea și susținerea timpurie a celor afectați de această boală.

Înainte ca simptomele clasice precum pierderea memoriei și dificultățile de vorbire să devină evidente, unele modificări în mișcare și mobilitate pot oferi indicii prețioase cu privire la evoluția demenței. Această descoperire subliniază importanța continuă a cercetării în domeniu și necesitatea unei abordări mai cuprinzătoare pentru diagnosticarea precoce și tratamentul demenței.

Semnul la care să fii atent când mergi

Demența este o afecțiune care schimbă viața și afectează pierderea memoriei și limbajul, dar există un alt simptom timpuriu care poate fi observat când urmăriți pe cineva mergând.

Această afecțiune care schimbă viața devine o provocare tot mai mare, așa că cercetarea continuă este vitală pentru diagnosticarea și susținerea timpurie.

De obicei, semnele cele mai ușoare de observat sunt pierderea memoriei și o scădere a vorbirii, dar înainte de acestea să apară, unele persoane ar putea observa schimbări în mișcare și mobilitate. De asemenea, acestea ar putea experimenta probleme legate de mers, instabilitate crescută sau uneori rigiditate a membrelor, potrivit Alzheimer's Research UK.

Vezi și: Ruptura de menisc: ce simți atunci când se produce. Dr. Răzvan Dragomir: Pacienții mei spun că durerea e ca o înțepătură, ca un cuțit care pătrunde în interiorul genunchiului

Dificultățile de coordonare, alte semne ale demenței

Pot exista, de asemenea, semne de dificultăți în abilitățile de coordonare, deoarece oamenii de știință au legat aceste semne timpurii de demență. Boala este un proces lent, dar observarea unor semne mici ca acestea ar putea ajuta pacienții cu suportul de care ar putea avea nevoie înainte să progreseze.

Fiecare persoană cu demență o experimentează în felul său și poate afecta oamenii diferit - în special în stadiile incipiente, raportează Alzheimer's Research UK, potrivit Mirror.

Orientarea spațială, dificilă în cazul persoanelor cu demență

Demență - FOTO: Freepik

Pe lângă o schimbare în mișcare și mobilitate, oamenii ar putea experimenta și o "neînțelegere a ceea ce este văzut". Experții au explicat că oamenii ar putea avea "probleme în evaluarea distanțelor (cum ar fi pe scări) sau în perceperea marginilor obiectelor și interpretarea greșită a modelelor sau reflexiilor".

Aceasta se poate dezvolta și în oameni care "merg repetat în jurul casei sau ies din casă pe timp de zi sau noapte".

Vezi și: De ce nu e bine să bei cafea când ești răcit sau ai probleme cu stomacul. Efectul negativ pe care îl are

Activitățile casnice, dificile în cazul persoanelor cu demență

Alte simptome includ dificultăți de concentrare, planificare sau organizare. Acestea ar putea fi "dificultăți în luarea deciziilor" precum și rezolvarea problemelor sau dificultăți în urmarea unei serii de pași sau instrucțiuni, cum ar fi gătitul unei mese.

Atunci când demența începe să se dezvolte, oamenii ar putea începe să experimenteze afecțiuni suplimentare, iar acestea pot include probleme de somn, deoarece există o perturbare a ceasului lor biologic.

O persoană cu demență ar putea dormi mai mult în timpul zilei și să aibă dificultăți în a dormi noaptea, iar de asemenea ar putea exista o creștere a comportamentului agresiv.

Pe măsură ce demența unei persoane progresează, aceasta ar putea uneori să se comporte în moduri care sunt fizic sau verbal agresive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult
mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel