Acest tratament învinge cancerul și...
Boala mortală pe care ai putea să o ai dacă dormi pe două perne. Semnele din timpul nopții care pot semnala faptul că inima ta nu funcționează corect.
Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola, care sunt principalele semne că inima nu funcționează corect.
"Pacienții ar trebui să vină dacă prezintă o durere toracică. O durere toracică, de exemplu, cu un caracter de gheară, spun ei, care apare n-a mai fost niciodată și a apărut acum, așa-numită angină de novă. Trebuie să-i sperii.
Dacă pacienții prezintă de asemenea o astfel de durere, să spunem că o au de 3-4 ani, dar acum s-a agravat, nu mai apare, că merg o stație de autobuz, trebuie să se oprească de două-trei ori până fac acea stație de autobuz pe jos.
De asemenea pot veni, dacă respiră un pic mai prost, sau ceea ce numim noi medical dispnee. Dacă au, de exemplu această dispnee, această respirație grea noaptea și obligă să se ridice în șezut, nu mai pot dormi sau au nevoie de mai multe perne să-și pună sub cap.
Ăsta e un semn de insuficiență cardiacă”, a explicat dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Două perne - FOTO: Freepik@mrsiraphol
"Dacă simt ei că picioarele se tot umflă de 5-10 zile, indiferent ce ar face, picioarele se umflă, simt așa că se umflă și burta, ca o distensie abdominală și că nu le mai trebuie mâncare. Așa cum există apă care băltește în venele din picioare, așa băltește , și apa în venele din burtă, din organele din burtă și atunci pacientul are semne de insuficiență cardiacă dreaptă.
Pacientul trebuie să vină, dacă simte palpitații, fie că ele sunt permanente, le are de două luni în continuu, fie că ele sunt în episoade.
Un pacient care leșină, care are lipotimie sau episod de pierdere a stării de conștiențe sau sincopă, trebuie să vină să le evaluăm, să vedem dacă cumva are o cauză cardiovasculară a acestor episoade.
Pacienții pot avea multiple simptome, cam acestea ar fi simptomele principale. Sigur, pacientul poate să vină că respiră prost. Însă ca și cardiolog, atunci când îl examinezi să de fapt să vezi de fapt că el are o boală de plămâni și atunci tu să-l trimiți mai departe către pneumolog, că tu ai ridicat suspiciunea că are astm bronșic sau că are bronșită cronică.
Important este să meargă la un specialist pentru că din aproape în aproape, până la urmă se va descoperi care este cauza simptomatologiei pacientului”, a mai subliniat dr. Diana Mihalcea.
Vezi și: Ce poți să pățești dacă nu ai scaun o zi. Care este frecvența normală a tranzitului intestinal
Insuficiența cardiacă apare atunci când mușchiul inimii nu pompează sânge la fel de eficient precum ar trebui. În astfel de situații, sângele se poate întoarce și lichidul se poate acumula în plămâni, cauzând dificultăți în respirație.
Anumite afecțiuni ale inimii duc treptat la slăbirea sau rigidizarea inimii, împiedicându-i să se umple și să pompeze sânge corespunzător. Aceste condiții includ arterele îngustate în inimă și hipertensiunea arterială.
Tratamentul adecvat poate ameliora simptomele insuficienței cardiace și poate ajuta unele persoane să trăiască mai mult. Schimbările în stilul de viață pot îmbunătăți calitatea vieții. Încercați să pierdeți în greutate, să faceți exerciții fizice, să consumați mai puțină sare și să gestionați stresul.
Cu toate acestea, insuficiența cardiacă poate pune viața în pericol. Persoanele cu insuficiență cardiacă pot prezenta simptome severe. Unii pot avea nevoie de un transplant de inimă sau de un dispozitiv care să ajute inima să pompeze sânge.
Insuficiența cardiacă este uneori denumită și insuficiență cardiacă congestivă, potrivit Mayo Clinic.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest tratament învinge cancerul și...
Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, coordonator al Departamentului de...
Trei factori de risc majori duc la...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Acestea sunt cele mai importante...
Zgomotul alimentar, o preocupare...