Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adela Golea, director medical la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, condamnată că n-a dat prioritate șoferilor alcoolici aduși de poliție
21 iun, 17:22
Un medic din Cluj a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că ar fi cerut personalului medical de la Urgențe să preia cu prioritate pacienții aduși în stare gravă, nu șoferii depistați de polițiști cu alcoolemie.
Medic

Cluj, polițiști, medici. Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj, Adela Golea, a fost condamnată la închisoare cu suspendare deoarece acum 3 ani, când îndeplinea funcția de medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Cluj, ar fi cerut personalului medical să preia cu prioritate pacienții veniți în stare gravă la Urgență și nu șoferii depistați cu alcoolemie de polițiști, informează Ziua de Cluj.

Refuzați din pricina aglomerației, ofițerii de poliție au sesizat conducerea IPJ Cluj care s-a adresat procurorului de serviciu. Iar de aici conflictul s-a transformat în plângere penală, iar Adela Golea a fost trimisă în judecată în 2018.

Cluj, medici, polițiști: muncă în folosul comunității

Cluj, polițiști, medici. Instanța i-a aplicat Adelei Golea o pedeapsă de un an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea infractorului. Aceasta trebuie să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității la Tribunalul Comercial sau la Primăria Cluj-Napoca, potrivit sursei citate.

Sentința nu este definitivă. Avocații Adelei Golea vor face apel.


Ştiri Recomandate

Expunerea la nicotină în primii 4 ani de viață, probleme de hiperactivitate și conduită
Test de sânge care arată ritmul personal de îmbătrânire
Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Comentarii