Sarmale - ingredientul SECRET care le va face delicioase: O așezăm la MIJLOC

Sarmale
Care este marele secret al lui chef Cătălin Scărlătescu pentru sarmalele de Paști.

Câteva zile ne despart de Paște, iar gospodinele sunt în pregătiri pentru bucatele pe care le vor pune pe mese.

Chef Cătălin Scărlătescu are trucuri pentru fiecare preparat, dar când vine vorba de sarmale secretul este unul desăvârșit.

Secretul celebrului chef costă, iar pentru cei care vor să guste din sărmăluțel lui, o porție de 30 de sărmăluțe mai exact, trebuie să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 149 de lei.

Care sunt secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru sarmale? Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

Sarmale - Ingrediente

- 4 kg de carne tocata de porc

- 500 g orez

- 2 kg ceapă

- 40 g piper

- 45 g sare

- o bucată de afumătură

- bulion

- frunze de varză murată

- cimbru

- foi de dafin

Sarmale - Mod de preparare

1. Se toacă ceapa mărunt, după care se va pune la călit până când va prinde o culoare aurie

2. Ulterior, se lasă să se răcească.

3. “Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, dezvăluie juratul de la ”Chefi la cuțite”.

Care este secretul pentru care ies atât de bune?

Ei bine, secretul pentru care sărmăluțele lui Cătălin Scărlătescu ies atât de bune este afumătura.

Chef Cătălin Scărlătescu adaugă o bucată mare de afumătură în oala cu sarmale, pentru ca acestea să prindă o aromă specială.

“Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus el.

Cozonac PUFOS de Paște, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul CHEIE ca să-ți iasă perfect

 

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de cozonac pufos și delicios și modul inedit de preparare.

Cozonac - Ingrediente

- 1 kg făină

- 250 g zahăr

- 5 gălbenușuri

- 50 g drojdie proaspătă

- 450 ml lapte

- 300 g unt (82% grăsime)

- 30 g coajă confiată de portocală

- 1 ligură coajă rasă de lămâie bio

- 1 praf de sare

Pentru umplutură:

- 400 g nuci măcinate

- 200 g rahat

- 150 g ciocolată belgiană

- 1 ou, pentru uns

Cum se prepară, citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel