Salam de casă, 100% sănătos, fără conservanți sau E-uri. Rețetă foarte simplu de preparat

FOTO Facebook
Salamul din comerț este plin de conservanți și E-uri. Data viitoare, când ți-e poftă de hrană rece, prepară acest salam de migdale, care este 100% sănătos, recomandat de un nutriționist. 

"Cu ajutorul veganilor am descoperit acest salam de migdale care este 100% #healthy #vegan #babyfriendly #kidsfriendly. Este foarte simplu de preparat în doar 4 pași și este foarte gustos. Am încercat sa folosesc mai mult din ingredientele care îmi sunt mie pe plac.

Ingrediente:

200 g migdale hidratate și decojite

600 ml apă

20 g drojdie inactivă

2 g coriandru

10 g sare

6 g usturoi uscat

30 ml ulei

20 ml suc de sfeclă roșie

10 ml suc de lămâie

4 g condimente cârnați / carne

2 g boia dulce

1/2 ceapă medie

1 praf de oregano

1 praf de cimbru

10 g pudră de agar agar

Mod de preparare:

Extra: Migdalele se lasă la hidratat cu 12 ore înainte, apoi se curăță de coajă. După hidratare, ele cresc în greutate, așa că, dacă le-ai cântărit înainte să le hidratezi, mai cântărește-le o dată după ce le-ai decojit astfel încât să ai 200 g.

Extra 2: înainte de pasul 1, se pregătește un recipient circular și se unge cu ulei pe interior. Eu am folosit paharul de la smoothie maker.

1. Blenduim toate ingredientele (fără agar agar) cu 300 ml de apă (jumătate din cantitatea de apă)

2. Încălzim cealaltă jumătate din cantitatea de apă 300 ml, cu 10 g pudră de agar agar. O aducem până la punctul de fierbere în câteva secunde. Se amestecă pe foc în permanență cu telul. Este gata când face bule și se îngroașă.

3. Se toarnă compoziția peste cea din blender și se mai mixează 1 minut până se încorporează.

4. Se toarnă compoziția în recipient și se lasă la frigider minim 3 ore. Salvează rețeta pentru când dorești să o prepari. Promit că te va surprinde.", a scris nutriționistul Camelia Radu pe rețelele de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel