Rujeolă, alte două decese în Samoa. Bilanțul epidemiei

Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă
Alți doi oameni au murit în epidemia de rujeolă din Samoa. Bilanțul deceselor a ajuns la 65.

Rujeola, Samoa. Autorităţile guvernamentale din Samoa au confirmat sâmbătă alte două victime asociate epidemiei de rujeolă care afectează această ţară insulară, bilanţul ajungând astfel la 65 de decese de la jumătatea lunii octombrie, relatează Xinhua, citat de Agerpres. Ministerul Sănătăţii din Samoa a anunţat, printr-un comunicat emis sâmbătă, că 65 de decese au fost înregistrate până în prezent în cadrul epidemiei de rujeolă, 57 dintre victime fiind copii cu vârste sub patru ani. Două dintre aceste decese au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Ministerul a indicat că echipa de monitorizare a consemnat până în prezent 4.460 de cazuri de rujeolă, dintre acestea 103 în ultimele 24 de ore. 165 de persoane sunt în prezent spitalizate în unităţi medicale de pe teritoriul ţării insulare. În Samoa a fost declarată stare de urgenţă, toate şcolile fiind închise, iar adunările publice fiind interzise.

Autorităţile au demarat joi o campanie de vaccinare din uşă în uşă. De asemenea, o sistare a serviciilor publice, a activităţilor comerciale şi circulaţiei a fost în vigoare joi şi vineri, vehiculelor private fiindu-le interzisă temporar prezenţa pe drumurile publice pentru a permite lucrătorilor publici să ajute în cadrul campaniei de vaccinare în masă. Samoa a anunţat sâmbătă că aproape 90% din populaţia care poate fi vaccinată a fost imunizată împotriva acestei boli, informează Reuters.

Rujeolă, Samoa. Originea focarului

Conform Radio New Zealand (RNZ), se crede că focarul de rujeolă din Pacific îşi are originea în Noua Zeelandă, însă în prezent afectează şi alte ţări, printre care Fiji şi Tonga. Samoa a fost cel mai puternic afectată de acest focar de rujeolă din cauza ratelor mici de vaccinare, variind între 28 şi 40 %, potrivit UNICEF. Noua Zeelandă şi alte state şi organizaţii, printre care UNICEF, au trimis mii de doze de vaccin, accesorii medicale şi personal pentru a ajuta în cadrul acestei epidemii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat săptămâna aceasta că aproape 10 milioane de persoane au fost infectate cu rujeolă în 2018, fiind înregistrate 140.000 de decese, majoritatea copii. Tabloul pentru 2019 este mai grav, a indicat OMS, datele provizorii consemnate până în noiembrie prezentând o triplare a numărului de cazuri în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel