Rozalina Lepădatu, semnal de alarmă despre bugetul alocat Sănătății

sănătate
EXCLUSIV
După lansarea Coaliței pentru Sănătate Europeană în România, Rozalina Lepădatu, director IDSE, și Călin Gălășeanu, președintele ARPIM, au vorbit intr-un interviu pentru DCMedical despre problema actuală din domeniul sănătății din România: bugetul alocat medicamentelor.

"Fondurile au crescut doar cât să acopere măririle personalului medical. Nu este niciun fel de alocare suplimentară pentru teste, analize medicale, medicamente și investiții mari în sănătate. Se fac eforturi, dar nu prea ajung rezultatele la noi.

Atâta timp cât bugetul alocat sănătăţii şi medicamentelor e acelaşi în ultimii opt ani, cel mai mic din Uniunea Europeană, de 12-13 ori mai mic decât cel mai mare buget şi de 7-8 ori decât media europeană, este clar că avem o problemă şi trebuie să găsim o soluţie. În toţi anii ăştia, bugetul alocat medicamentelor a fost suplimentat doar din fonduri private", a declarat Rozalina Lepădatu.

Iar informațiile au fost întărite de Călin Gălășeanu: "Bugetul alocat medicamentelor este acelaşi din noiembrie 2012, în ceea ce priveşte medicamente compensate (...) Din punct de vedere canitativ, compensarea a fluctuat foarte mult".

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel