Remediu natural cu apă sărată pentru curățarea colonului

Digestie dificilă, balonare, constipație...Toxinele, atunci când sunt acumulate în colon, creează disconfort intestinal. De aceea, curățarea colonului devine necesară. Tehnica apei sărate face minuni în acest sens și permite detoxifierea tractului digestiv în câteva ore.

Apa sărată este inclusă în acest program de detoxifiere a colonului, deoarece îmbunătățește tranzitul intestinal. Potrivit lui Stéphane Tétart, medic naturist, un colon sănătos luptă împotriva constipației, balonării și digestiei lente. De asemenea, ajută la combaterea greței și a migrenei. 

Cui îi este adresată această detoxifiere a colonului?

Expertul explică faptul că această detoxifiere se referă în principal la persoanele care suferă de constipație, balonare, gaze sau chiar tranzit lent. Unii oameni caută soluții ușoare, cum ar fi administrarea de laxative, însă aceste medicamente pot da dependență. Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor (ANMS) insistă asupra faptului că abuzul de laxative ar putea provoca efecte nedorite; acestea trebuie prescrise doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Cum se detoxifică colonul cu apă sărată?

Această tehnică constă în a bea apă sărată dimineața, pe stomacul gol, sau la două ore după consumarea alimentelor lichide.

Pentru a pregăti acest remediu, ai nevoie de:

1 litru de apă filtrată

2 lingurițe de sare roz sau sare de Himalaya

Încălzește apa într-o oală, apoi adaugă sarea și puțin suc proaspăt de lămâie. Amestecă totul până când sarea se dizolvă complet. Bea amestecul, apoi întinde-te pe-o parte, masându-ți stomacul. Repetă procedura pe cealaltă parte. Ideal ar fi să stai 30 de minute înainte de a merge la baie. De asemenea, este recomandat să iei un supliment probiotic și să ții o dietă sănătoasă și echilibrată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel