Remdesivir: studiu oprit. Efectele nebănuite sesizate în teste

Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Remdesivir, un medicament în care mulți își puneau speranțele, nu pare a fi o soluție pentru tratarea COVID-19, arată un test.

Remdesivir, unul dintre medicamentele care promiteau a fi o soluție salvatoare la pandemia COVID-19 și despre care Trump spunea că e "promițător", nu a avut vreun efect într-un studiu standard pe 237 de pacienți. Unii dintre ei au primit remdesivir în timp ce alții nu. Testele au fost oprite din pricina efectelor secundare, scrie The Guardian.

Medicamentul, produs de compania americană Gilead Sciences, este un antivirus creat pentru Ebola. Din dorința de a ajuta pacienții infectați cu COVID-19, unii medici au oferit bolnavilor remdesivir fără a aștepta studiile. Compania producătoare susține că există încă semne că acesta ar putea fi util la pacienții cu versiuni mai ușoare ale COVID-19. În cadrul studiului, puțin sub 14% dintre cei cu remdesivir au murit, comparativ cu aproape 13% dintre cei care nu au luat tratamentul.

”În acest studiu asupra pacienților adulți spitalizați cu Covid-19 sever, (care) a fost încheiat prematur, remdesivir nu a fost asociat cu beneficii clinice sau virologice. Remdesivir a fost oprit la începutul a 18 (11,6%) pacienți din cauza efectelor adverse, comparativ cu 4 (5,1%) din grupul de control", se arată în raportul de pe site-ul OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel