Raluca Bădulescu, dieta prin care a slăbit aproape 80 de kg: Asta nu îmi lipsește!

raluca badulescu. FOTO Instagram Raluca Badulescu
Raluca Bădulescu a slăbit de la 125 la 47 de kilograme, cu un regim drastic. Ce nu lipsește din dieta sa.

Raluca Bădescu, prezentatoarea emisiunii ”Bravo, ai stil!” a reușit să slăbească aproape 80 de kilograme, ajung la greutatea de 47 de kilograme, despre care spune că este forma fizică pe care și-a dorit-o, chiar dacă aspectul pe care îl are în acest moment a stârnit multe discuții în mediul online, iar cea mai des întâlnită a fost ca privind o posibilă anorexie. Lucru pe care Raluca Bădulescu îl neagă cu vehemență, ori de câte ori are ocazia.

”Vă rog mult LUAȚI O PAUZĂ de la prostiile astea cu anorexia și multe alte aberații de acest gen pe care le mai văd pe aici. Nu pot să răspund fiecărui comentariu în parte și nici nu vreau, nu trebuie să mă justific pentru că sunt așa cum îmi place și în plus mă simt foartee, dar foarteeee bine. Băi băieți și fete, e vară, e soare, e vacanță, mai găsiți și altă preocupare zic”, a scris Raluca Bădulescu pe Instagram.

Într-un interviu acordat Click, Raluca Bădulescu a dezvăluit care este secretul reușitei sale, dar și ce nu îi lipsește din dietă.

”Mă străduiesc pe cât de mult pot să mănânc sănătos, în speță foarte multe salate pentru că eu sunt o pasionată a dulciurilor. Întotdeauna am mâncat dulciuri, de unde rezultă că trebuie să compensez într-un fel pentru că eu sunt într-o permanentă dietă, deși știu dezbaterile, discuțiile de pe online, părerea multora care îmi spun ori personal ori îmi lasă mesaje, că am slăbit prea mult, am anorexie etc etc.

Sunt într-o formă fizică pe care mi-am dorit-o, o formă fizică pentru care mă lupt în permanentă, pentru că îmi plac dulciurile la nebunie, pentru că știu ce înseamnă să fii gras! E fain să folosesc eu cuvântul pentru că eu am fost grasă și tocmai de aceea mă străduiesc să balansez, să mănânc cât de cât echilibrat, pentru că da, mănânc dulce în fiecare zi!

Asta nu îmi lipsește! La sală nu prea mă duc, însă pe cealaltă parte mă duc la dansuri împreună cu Chady, coregraful nostru de la “Bravo, ai stil”. Am prins de la "Bravo, ai stil” pasiunea asta”, a declarat Raluca Bădescu pentru Click.

Întrebată de câtă vreme ține acest regim, dar mai ales cu ce efort, dat fiind faptul că prezentatoare se apropie de vârsta de 50 de ani, vârsta la care metabolismul este ceva mai lent, Raluca Bădulescu a afirmat că lupta sa a început în urmă cu 2 ani, iar în ultimele 6 luni s-a menținut la greutatea de care este foarte mândră astăzi.

”De doi ani de zile țin regim strict! După perioada de lock down în care am stat acasă și m-am uitat la seriale și am mâncat, m-am îngrășat atunci,  m-am apucat de regim! Merge mai greu regimul pentru că la 50 de ani  nu mai merge metabolismul ca la 20, asta-i viața! În ultimii doi ani de zile m-am străduit să micșorez cât de cât  porția de  mâncare. Adică să țin regim strict mi-e imposibil! Așa cum am spus, mie îmi plac mult dulciurile! Deci dacă la mine trece o zi fără dulce, practic nu se poate! Am micșorat porția de mâncare, mult”, a mai declarat Raluca Bădulescu care a mărturisit care îi este meniul de pe o zi.

”Astăzi am mâncat o salată cu piept de pui! Atât! Toată ziua! Este ora 8 seara. Am mâncat o salată cu piept de pui astăzi, dar am mai mâncat: două guri de prăjitură, două guri de ciocolată, am băut o băutură acidulată cu zahăr și pot să mai înșir, fără discuții, și vreo 2-3 biscuiți. Adică compensez pe cealaltă parte cu dulciurile cât încap”, a mai spus prezentatoarea tv.

Care sunt simptomele anorexiei, boala ce afectează preponderent femeile. La ce trebuie să fii atentă

Anorexia nervoasă este o boală psihică ce determină apariția tulburărilor alimentare prin deformarea imaginii propriului corp, respectiv teama nejustificată de creștere ponderală.

Persoanele care se confruntă cu anorexia nervoasă pot prezenta unele dintre următoarele simptome (ceva experimentat în mod obiectiv de către persoană) și/sau semne (manifestări observabile) ale bolii. Tulburările de alimentație pot apărea adesea diferit față de versiunile stereotipizate ale tulburărilor de alimentație prezentate în mod obișnuit în mass-media, notează Very Well Mind.

Mai mult, chiar și după diagnosticare, mulți din anturajul persoanei care suferă de anorexie nu și-au dat seama câte dintre modificările comportamentale erau legate de această afecțiune.

Deși este o boală care afectează în mod disproporționat femeile și care începe cel mai adesea la începutul sau la mijlocul adolescenței, afectează și bărbații și băieții și poate fi diagnosticată atât la copii, cât și la adulții mai în vârstă. Este important să recunoaștem că tulburările de alimentație pot apărea la persoane de toate genurile, vârstele, rasele, etniile, formele și greutățile corporale, orientările sexuale și statutul socio-economic.

Anorexia nervoasă este o tulburare psihiatrică care poate pune în pericol viața și este cea mai letală tulburare de alimentație, cu una dintre cele mai mari rate de mortalitate dintre toate tulburările psihice. Persoanele cu anorexie nervoasă adesea nu cred că sunt bolnave și pot încerca să își mascheze greutatea scăzută.

Care sunt simptomele fizice ale anorexiei nervoase

Anorexia nervoasă se caracterizează prin faptul că o persoană nu mănâncă suficient, astfel că rezultatul este o slăbire vizibilă, ca urmare a unui aport subcaloric. Multe dintre aceste simptome sunt asemănătoare cu semnele altor afecțiuni, așa că este foarte important ca acestea să fie evaluate de un medic pentru a putea fi stabilit un diagnostic corect, dar mai ales pentru administrarea tratamentului adecvat. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Raluca Bădulescu, de nerecunoscut la 47 de KG: Fostul soț m-a întrebat dacă vreau să ajung ca Celine Dion. Ea e BĂBĂU nasol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel