Răceala și gripa, cinci ceaiuri tratament. Care sunt plantele care fac minuni

raceala si gripa - FOTO: Freepik@artursafronovvvv
Răceala și gripa pot fi tratate și cu ceaiuri din plante medicinale. Iată care sunt cele cinci ceaiuri care fac minuni în această perioadă.

Răceala și gripa sunt frecvente în sezonul rece. Experții au întocmit o listă cu cele cinci ceaiuri luptă împotriva gripei și a răcelii specifice sezonului rece.

Cele cinci ceaiuri din plante le găsiți la orice plafar sau la magazinele alimentare. Când ești bolnav de gripă, primul lucru pe care ți-l va spune orice medic este să-ți crești aportul de lichide. Desigur, unele fluide sunt mai bune decât altele.

Ceaiul este unul dintre cele mai bune. Mai jos sunt câteva ceaiuri care te pot ajuta să depăşeşti gripa în acest sezon şi te pot ajuta să reduci simptomele care vin odată cu ea. 

Vezi și: Diabetul, cauze, simptome, tratament. Poate crește riscul de demență

Ceaiul de ghimbir

Împreună cu lămâia sau portocala, acest condiment este foarte valoros în sezonul de toamnă pentru capacitatea sa de a preveni bolile sezoniere. Îmbunătățește circulația sângelui, este bogat în antioxidanți, ajută digestia și reduce afecțiunile, cum ar fi greața.

Ghimbirul este un aliment "minune" datorită multitudinii de nutrienți, vitamine, minerale, principii active pe care le conține și a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în vindecarea diverselor patologii. Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice antivomitive naturale, iar pe lângă acest efect ascunde și multe altele.

Cercetătorii sunt de părere că cei doi compuși majori din ghimbir: 6-gingerol și 6-shogaol sunt esențiali pentru prevenirea stresului oxidativ, inflamației și menținerea tinereții celulelor.

Vezi și: Ochelarii aburiți, trucuri să scapi de problemă. Nu te-ai fi gândit să îi bagi în frigider

Ceaiul de cardamom

Acest condiment indian ajută la prevenirea răcelilor, tusei și la curățarea tractului respirator. Este combinat cu ghimbir sau scorțișoară. Semințele, uleiurile și extractele de cardamom sunt considerate a avea proprietăți medicinale impresionante și au fost folosite în medicina tradițională de secole.

Cardamomul are, de asemenea, efecte antibacteriene și poate trata infecțiile. Cercetările arată că extractele de cardamom și uleiurile esențiale au compuși care luptă împotriva mai multor tulpini comune de bacterii. Compușii din cardamom pot ajuta la creșterea fluxului de aer către plămâni și la îmbunătățirea respirației.

Atunci când este utilizat în aromoterapie, cardamomul poate oferi un miros revigorant care îmbunătățește capacitatea organismului de a utiliza oxigen în timpul exercițiilor fizice, potrivit Healthline.

Ceaiul de eucalipt

Perfect pentru curățarea căilor respiratorii, ajută la creșterea imunității și la detoxifierea organismului. Se asortează bine cu cimbru, mentă și tei.
Deși nu puteți mânca frunze proaspete, întregi de eucalipt, frunzele uscate pot fi făcute în ceai. 

Frunzele de eucalipt sunt o mare sursă de antioxidanți, în special flavonoide, care vă protejează corpul de stresul oxidativ și de deteriorarea radicalilor liberi. Eucaliptul este utilizat pe scară largă ca un remediu natural pentru răceli. 
Cercetările au arătat că poate reduce mucusul și extinde bronhiile și bronhiolele plămânilor. Este, de asemenea, un agent antiinflamator natural.

Principalul ingredient responsabil pentru aceste proprietăți este eucaliptolul, cunoscut și sub numele de cineol, care este un compus găsit în uleiul de eucalipt, notează Healthline.

Vezi și: Paxlovid, pastila antivirală care reduce efectele long-COVID. Oprește Covid să se înmulțească în corp: O descoperire tocmai la timp

Ceaiul de echinacea

Un alt condiment foarte valoros în cea mai rece perioadă a anului. Ca și celelalte, ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelii și gripei. Astăzi, este cel mai bine cunoscut ca un remediu pe bază de plante pentru răceală sau gripă. Cu toate acestea, este, de asemenea, utilizat pentru a trata durerea, inflamația, migrene și alte probleme de sănătate.

Plantele de echinaceea sunt încărcate cu compuși vegetali care funcționează ca antioxidanți. Antioxidanții sunt molecule care ajută la apărarea celulelor împotriva stresului oxidativ, o stare care a fost legată de boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și multe altele. Unii dintre acești antioxidanți sunt flavonoide, acid cichoric și acid rozmarinic.

Acid ascorbic

Se găsește în citrice, cum ar fi portocale și lămâie, kiwi, urzică, aloe vera, fructe roșii și papaya. Trebuie doar să-ți alegi preferatul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel