Pielea uscată, cunoscută și ca...
Sesiunea „Concepte curente în artroplastia totală de genunchi", a Congresului Clubului Regal al Medicilor, coordonată de șef lucrări dr. Vlad Predescu, a beneficiat de o participare largă a unor experți atât din România, cât și din străinătate.
Pacienți externați și la 4 zile după intervenție
În fața medicilor români au explicat ultimele notăți în materie de protezarea genunchiului prof.dr. Michael Hirschmann, de la Universitatea de Medicină din Basel, șeful Centrului de Chirurgie a genunchiului, prof. dr. Roland Becker, de la Universitatea de Medicină din Brandenburg, șeful departamentului de protezare a genunchiului și a șoldului, dar și prof.dr. Nanne Kort, lider european în protezarea genunchiului și șoldului în protezarea de zi, cel căruia i se datorează schimbări majore în abordarea chirurgicală.
Nu cu mult timp în urmă, după o asemenea intervenție, pacientul rămânea internat cu săptămânile în spital. Acum, totul s-a schimbat.
„Practic, Nanne Kort a reușit să optimizeze atât de mult această intervenție chirurgicală extrem de complexă încât, în anumite condiții, ea poate fi făcută în cadrul chirurgiei de zi, iar pacientul poate să plece în aceeași zi acasă. Progresele înregistrate în îngrijirea peri - operatorie a pacientului au făcut ca durata de spitalizare să scadă foarte mult și la noi. În momentul actual, în spitalul Ponderas, putem externa pacienții la 4 zile după intervenția chirurgicală", a explicat dr. Vlad Predescu.
Din punct de vedere chirurgical, discuțiile s-au axat pe îmbunătățirea performanțelor chirurgicale prin introducerea tehnicilor personalizate și pe introducerea tehnicilor de măsurare a parametrilor chirurgicali cu ajutorul computerului (planning computerizat), care ajută medicii să fie mult mai preciși în alegerea dimensiunilor protezei, a modului în care o implantează.
Accent pe tehnologie de ultimă oră și educație
La cea de a patra ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor, care s-a desfășurat la București, în perioada 11-13 octombrie, au participat peste o mie de medici și asistente. Sesiunile de comunicare au adus în discuție teme de mare interes în contextul inovației permanente care se înregistrează în medicină la nivel global.
„S-a pus accent pe educație, s-a pus accent pe înțelegerea noilor tendințe în medicina actuală, cu respectarea unor standarde de calitate tot mai înalte, dar și a protocoalelor și regulilor, în situația în care medicina evoluează tot mai rapid și pericolul de a pierde pasul este permanent prezent", a declarat conf. univ. dr. Dan Ioan Ulmeanu, președintele Clubului Regal al Medicilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Pielea uscată, cunoscută și ca...
Mulți oameni sunt atrași de ideea că...
"Nu munciți mai mult de 8 ore pe zi!...
Primul semn al cancerului pulmonar....
Ce este remodelarea corporală și de...
Băutura preferată a românilor care...