Proteinele din plante versus proteinele animale. Care sporesc longevitatea

Legume au indici glicemici scăzuți  FOTO: pexels.com
Un studiu realizat pe mii de bărbați și femei susține că un consum mai mare de proteine bazate pe plante ar spori longevitatea și ar scădea riscul de boli de inimă sau cancer.

Proteine, plante, animale. Cercetătorii susțin că un consum mai mare de proteine vegetale ar adăuga ani în plus. La studiu au participat 70.000 de bărbați și femei din Japonia, între 45 și 74 de ani, care nu sufereau de cancer, boli cardiace sau accident vascular cerebral. Aceștia au completat o serie de chestionare detaliate privind dieta la începutul studiului și le-au repetat la fiecare cinci ani. Cercetarea s-a întins pe aproape două decenii.

După circa 18 ani, cercetătorii nu au găsit vreo asociere clară între aportul de proteine animale și longevitate. La participanții la studiu care și-au luat cea mai mare parte din proteine din plante – de regulă, din soia, legume și cereale – s-a estimat o rată mai mică de deces comparativ cu cei care au mâncat cantități mici de proteine din plante. Cei de la Harvard Medical School subliniază că mare parte a proteinelor animale din dieta japonilor provine din pește, nu din carne roșie.

Conform sursei citate, înlocuirea proteinei vegetale cu proteine animale (în special carne roșie sau prelucrată) a fost legată de un risc mai mic de a muri de boli de inimă sau cancer.

Studiul a fost publicat online de JAMA Internal Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel