Proteina din inimă cu efect miraculos în caz de infarct

Afecțiuni cardiace
O proteină din inimă reduce daunele după ce cordul a suferit un infarct.

O anume proteină din inimă reduce daunele cauzate de infarct, susțin cercetători de la Institutul Inimii din cadrul Universității de Stat din San Diego. Proteina, denumită de echipa de cercetători MANF, acționează la fel ca un specialist în coliziune automobilistică, corectând alte proteine, susțin autorii studiului. În cord există circa 20.000 de proteine.

Abilitățile noii proteine au fost testate pe șoarecii modificați genetic inducând un atac de cord și observând situația cu și fără MANF. Au observat că MANF acționează asemeni unui regulator. Într-un comunicat al universității citate, cercetătorii spun: ”Are un efect protector, dar nu știam cum protejează, deoarece nu este similară structural vorbind cu proteinele pe care le-am studiat anterior”.

Autorii consideră că această descoperire ar putea duce la administrarea proteinei ca un medicament care poate fi dat intravenos victimelor atacului de cord de către primii respondenți.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel