Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Proteina care inhibă dezvoltarea cancerului. Teste pe șoareci
27 mai, 16:55
O echipă internațională de cercetători a descoperit cum funcționează o anume proteină la nivel molecular și cum inhibă tumorile la șoareci.
Cancer

Cercetători danezi de la Universitatea din Copenhaga, care coordonează un proiect internațional, au descoperit cum funcționează proteina PP2A la nivel molecular și cum inhibă dezvoltarea tumorilor la șoareci. E cunoscut că proteinele din celule reglează o mulțime de procese biologice importante pentru supraviețuire.

”Numim PP2A o proteină casnică, deoarece se găsește aproape peste tot. În tot ceea ce trăiește - de la celule simple de drojdie la celule complexe la om. PP2A elimină grupările de fosfați de pe alte proteine, iar acum am găsit aceste proteine ​​și modul în care PP2A, printr-una dintre aceste proteine, inhibă dezvoltarea cancerului”, spune Jakob Nilsson, profesor la Centrul de cercetare a proteinelor din Novo Nordisk. 

PP2A este numită supresor tumoral și a trezit interesul comunității academice de cercetare, cât și a industriei farma. Cercetătorii speră ca noua lor descoperire să se aplice și tumorilor umane. Umătorul lor pas e să vadă clar dacă și cum substanțele care activează PP2A pot fi utilizate.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

COVID-19: angajat al Ministerului Economiei, testat pozitiv
Spital important din țară, rămas fără acreditare
Gabriel Mitulescu doctor în științe medicale, medic primar chirurgie generală, chirurgie oncologică
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri