Principesa Sofia a României, sindrom de tunel carpian operat

Dr. Mihai Cristescu, in operatie
Dr. Mihai Cristescu, in operatie
Dr. Mihai Cristescu
Dr. Mihai Cristescu
  • Dr. Mihai Cristescu, in operatie
  • Dr. Mihai Cristescu
Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a fost operată la Ponderas Academic Hospital, în urma diagnosticului de sindrom de tunel carpian bilateral sever. Intervenția a fost realizată de dr. Mihai Cristescu, medic primar neurochirurg, și a fost un succes.

Sindromul de tunel carpian este o afecțiune cauzată de compresia nervului median la nivelul încheieturii mâinii sau a canalului carpian. Printre simptomele asociate afecțiunii se numără durere, o senzație de furnicături și amorțeală la nivelul palmelor și degetelor (mai ales pe timp de noapte) și slăbiciune musculară.

Intervenție minim-invazivă

În urma unei investigații de elecție EMG (electromiografie) la mâna dreaptă, s-a stabilit necesitatea intervenției chirurgicale, pe care dr. Mihai Cristescu a efectuat-o minim invaziv. Evoluția post-operatorie stării de sănătate a pacientei a fost una pozitivă, urmată de o perioadă de recuperare de 2 săptămâni.

„Sunt recunoscătoare domnului doctor Cristescu și echipei dumnealui pentru intervenția rapidă și precisă în rezolvarea problemei medicale de care sufeream. De asemenea, mulțumesc pe această cale Rețelei de sănătate Regina Maria pentru grija cu care veghează asupra sănătății Familiei Regale a României, respectând cu adevărat valorile în care străbunica mea credea", a declarat Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României.

Spital multidisciplinar cu 5 acreditări internaționale

Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, este singurul spital multidisciplinar cu 5 acreditări internaționale ce pune la dispoziția pacienților servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică, laborator), ce acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale.

Dr. Mihai Cristescu este Coordonator al Secției de Neurochirurgie Spinală și Cerebrală în cadrul spitalului și a realizat peste 1.500 de intervenții chirurgicale în cadrul Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Rețeaua de sănătate Regina Maria este Furnizor al Casei Regale a României din 2011, fiind reconfirmată în această calitate și în 2014, respectiv 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel