Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Primul transplant de plămâni la un pacient infectat cu coronavirus din Europa
25 mai, 23:04
La Spitalul Universitar AKH din Viena a fost efectuat cu succes primul transplant de plămâni la o pacientă cu coronavirus din Europa, săptămâna trecută. 
Transplant organe

Reprezentanții spitalului universitar AKH Viena au spus că pacienta în vârstă de 45 de ani avea COVID-19 și nu ar fi supraviețuit fără transplant, dar că acum se recuperează bine, au anunțat reărezentanții AKH într-un comunicat emis astăzi. 

„În opinia noastră, se descurcă excepțional de bine și nu există probleme majore”, a spus dr Walter Klepetko, șeful Clinicii de transplant pulmonar de la AKH Viena, citat de meduniwien.ac.at (link direct)

Spitalul a spus că pacientul era în stare bună de sănătate, fără a avea comorbidități (boli anterioare) înainte de a se infecta cu coronavirus în urmă cu opt săptămâni. La scurt timp după ce s-a îmbolnăvit, însă, starea ei s-a deteriorat dramatic ajungâncă să aibă insuficiență respiratorie, în asemenea stadiu încât nici măcar ventilarea mecanică nu mai era posibilă, ea fiind ținută în viață de un aparat  ECMO. 

„Situația era fără speranță” a spus dr Klepetko. „Plămânii ei erau ca un bloc, nu mai rămăsese nimic”, a continuat acesta. 

AKH Viena descrie operația ca fiind „extrem de complicată”, dar de succes.

Dr Klepetko a adăugat: „Toate organele funcționează și suntem foarte mulțumiți. Dar mai e mult până când o vom putea externa din spital ”.

În clinica profesorului dr Walter Klepetko au fost transplantați, de-a lungul timpului, zeci de pacienți români care aveau nevoie de  plămâni noi. 


Ştiri Recomandate

COVID-19: angajat al Ministerului Economiei, testat pozitiv
Spital important din țară, rămas fără acreditare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri