Multitasking-ul poate părea eficient,...
Panelul de consilieri independenți al FDA din SUA va dezbate pe 4 iunie dacă ar trebui să recomande aprobarea primei terapii asistate de MDMA pentru tulburarea de stres post-traumatic, a declarat Lykos Therapeutics, potrivit Reuters. Acesta ar fi primul panel FDA de experți externi care să examineze un nou tratament potențial pentru PTSD în ultimii 25 de ani.
Tulburarea de stres post-traumatic este cauzată de evenimente foarte stresante și poate perturba semnificativ viața pacienților. Decenii de studii au arătat că ingredientele psihedelice, fie ele derivat din cannabis, LSD sau ciuperci magice, au captivat de mult timp cercetătorii în domeniul sănătății mintale în căutarea unor tratamente.
În sprijinul cererii sale, Lykos Therapeutics, anterior cunoscut sub numele de Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS), a studiat drogul de petrecere MDMA, cunoscut mai des sub numele de ecstasy sau molly, în două studii de fază finală.
Medicamentul este destinat să fie utilizat în combinație cu intervenția psihologică, care include psihoterapia sau terapia prin vorbire, și alte servicii de suport furnizate de un furnizor de asistență medicală calificat.
Nicio terapie bazată pe psihedelice nu a fost încă aprobată în SUA, dar MAPS și companii precum Compass Pathways testează astfel de medicamente pentru a găsi vindecări pentru o gamă de tulburări de sănătate mintală.
Stres post-traumatic - FOTO: Freepik
Tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) este o afecțiune mentală care poate să apară la persoanele care au experimentat un eveniment traumatic, cum ar fi un accident grav, violență fizică sau psihică, război, abuz sau alte experiențe traumatizante. Simptomele PTSD pot apărea la scurt timp după evenimentul traumatizant sau pot să apară mai târziu, uneori chiar la câțiva ani distanță.
Cele mai frecvente simptome sunt:
Rememorarea evenimentului: Persoanele cu PTSD pot avea amintiri recurente și intrusive despre evenimentul traumatizant sub formă de vise, flashback-uri sau gânduri persistente. Pot fi declanșate de anumite stimuli care amintesc de eveniment, cum ar fi sunete, mirosuri sau locuri.
Evitarea stimuliilor: Persoanele afectate pot evita cu totul locuri, oameni sau activități care le amintesc de evenimentul traumatizant. Pot, de asemenea, să își reducă interesul pentru activitățile pe care le plăceau anterior sau să se izoleze social.
Hipervigilența: Persoanele cu PTSD pot fi permanent alerte și vigilente, așteptând întotdeauna următorul pericol. Pot fi ușor de speriat, irascibile sau pot avea dificultăți în concentrare.
Reacții fizice și emoționale exagerate: Pot avea reacții intense la stimuli care nu prezintă un pericol real, cum ar fi frica extremă sau o reacție de luptă sau fugă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Multitasking-ul poate părea eficient,...
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Uite trucul simplu care îți usucă...