Planta care ajută la gestionarea diabetului: scade nivelul zahărului din sânge

Tinospora cordifolia     Sursa foto: Wikipedia.org
Planta denumită Giloy sau Tinospora cordifolia, cunoscută și sub denumirea de gurjo, este folosită în India ca plantă medicinală, în gestionarea diabetului.

Diabetul se răspândește într-un ritm rapid în toată lumea. Majoritatea factorilor care contribuie provin din stilul nostru de viață, obiceiurile alimentare și mediul înconjurător. Viața constantă în mișcare, săritul de la o sarcină la alta, ciclurile de somn perturbate și lipsa unei rutine de exerciții au dus la tulburări ale nivelurilor noastre hormonale care duc la boli precum diabetul.

Potrivit International Diabetes Foundation (IDF), 463 de milioane de oameni au diabet în lume. IDF spune că prevalența diabetului în populație este de 8,9%. Boala își pot avea rădăcinile în gene, dar nivelurile sale pot fi controlate printr-un mod de viață moderat. Există pași mici pe care îi puteți face pentru a controla nivelul zahărului din sânge și pentru a vă menține diabetul sub control.

O rutină regulată de exerciții este foarte bună și nu numai că ține diabetul la distanță, ci are un impact pozitiv asupra organismului, inclusiv o inimă mai sănătoasă, rinichi care funcționează mai bine și un sistem imunitar mai puternic. În plus, includerea alimentelor mai sănătoase în dieta ta zilnică poate face minuni. Există multe astfel de plante în Ayurveda care ajută la reglarea zahărului din sânge, Giloy este una dintre aceste plante.

Tinospora cordifolia (denumiri comune gurjo, guduchi sau giloy) este o viță de vie erbacee din familia Menispermaceae indigenă regiunilor tropicale ale subcontinentului indian. A fost folosit de secole în medicina tradițională pentru a trata diverse tulburări.

Cunoscută ca rădăcina nemuririi în Ayurveda, Giloy sau Tinospora cordifolia, poate fi folosită sub formă de pudră (găsită în comerț), în capsule sau consumată sub formă de suc și este cel mai cunoscut pentru tratarea diabetului de tip 2. În textele ayurvedice indiene antice, Giloy este adesea menționat ca Madhunashini, care se traduce prin „Destroyer of Sugar” din sanscrită. Beneficiile sale pentru sănătate variază de la reducerea obezității până la creșterea imunității. Are proprietăți antiinflamatorii, antiartritice, antialergice, antimalarice și antidiabetice.

Iată cum Giloy vă ajută să luptați împotriva diabetului:

Giloy ajută la creșterea producției de insulină.

Se știe că arde glucoza suplimentară, făcând mai ușor pentru organism să modereze zahărul din sânge.

Se spune că proprietățile Giloy acționează ca un agent hipoglicemic care ajută organismul să scadă nivelurile de glucoză din sistem.

Conform unui studiu realizat de Centrul Național pentru Informații Biotehnologice (NCBI), Giloy are o activitate anti-diabetică semnificativă și are o eficacitate de 40% până la 80% în comparație cu insulina.

O parte crucială a gestionării diabetului este menținerea unui sistem digestiv bun, Giloy ajută și la sănătatea intestinului!

Amestecați pudra cu puțină apă pentru a obține o consistență asemănătoare sucului și strecurai amestecul într-un pahar. Puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie și vă bucurați de beneficiile sale. Extractele Giloy sunt, de asemenea, disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel