Pintea, măsuri pentru a limita şpaga din spitale
08 ian 2019, 18:00

Ministerul condus de Sorina Pintea a propus eliminarea indemnizației de hrană din procentul de 30%
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a declarat marţi că va realiza un plan de măsuri, împreună cu sindicatele din domeniu, pentru limitarea şpăgii din spitale, fenomen care este de 'mare amploare'. 

'Astăzi (marţi - n.r.) la această discuţie pe care am avut-o cu cele două federaţii (Sanitas şi Solidaritatea - n.r.) am deschis şi această problemă (şpaga în spitale - n.r.). Concluzia a fost că împreună vom lua nişte decizii, poate chiar conştientizate într-un plan de măsuri, astfel încât să limităm foarte mult acest fenomen care din păcate nu este eradicat şi i-aş contrazice puţin pe colegii mei, în sensul că este încă de mare amploare. În permanenţă mesajele care îmi vin scot în evidenţă acest aspect', a declarat Pintea într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea cu reprezentanţi ai sindicatelor Sanitas şi Solidaritatea.

Ea a precizat că s-a convenit întărirea rolul sindicatului în luarea deciziilor, în rezolvarea unor probleme care ţin în organizarea muncii salariaţilor dintr-un spital. 'De asemenea, am convenit să muncim, să lucrăm împreună pentru creşterea actului medical. (...) prin contractul de colectiv de muncă să întărim rolul sindicatului în luarea deciziilor, în rezolvarea unor probleme care ţin în organizarea muncii salariaţilor dintr-un spital', a spus Pintea.

Controale la maternităţile din toată ţara


Sorina Pintea, a anunţat marţi că a semnat un ordin prin care se vor declanşa controale privind infecţiile nosocomiale la maternităţile din toată ţara, 'probabil' din 15 ianuarie.

'Am semnat ordinul prin care se declanşează control la maternităţile din toată ţara. Am semnat ordinul, vor începe (controalele - n.r.) probabil din 15 ianuarie', a declarat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?