Pfizer: un întreg departament se mută la București

Compania americană Pfizer concediază o parte din angajați și relochează un departament întreg în România.    

Compania Pfizer a anunţat că va concedia 38 dintre cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem, un oraș din Belgia, motivând că departamentul de planificare a aprovizionării va fi mutat în București.

"Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare (...)  Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", a precizat purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.

Sindicatele s-au declarat şocate de acest anunţ. „Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. (...) A recurge la concedieri în contextul actualei situaţii sanitare este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva Covid", a spus un lider de de sindicat.

Pfizer are în prezent 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi în patru locații: în Anderlecht, la centrul de cercetare clinică, în Ixelles, la sediul administrativ şi comercial, în Puurs, unde se află locația de producţie şi în Zaventem, unde se află centrul de distribuţie.

Potrivit surselor sindicale, Pfizer a plătit 8,4 miliarde de euro în dividende în 2020, în creștere ușoară față de cele 8 miliarde în 2018 şi 2019, arată surse citate de Antena 3.

Pfizer este unul dintre cele trei vaccinuri care au autorizate spre utilizare în U.E. și primul care a fost utilizat în cadrul campaniilor naționale de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel