Pavilionul B al Spitalului Colentina, închis. Liviu Oltean: Nu îmi permit să pun în pericol viața nimănui. Nu îmi asum lucrul acesta! Este vorba de viața pacienților!

pavilionul b al spitalului colentina - FOTO: Freepik@seventyfour@vecstock
EXCLUSIV
Pavilionul B al Spitalului Colentina va fi închis. Operațiile vor fi reprogramate, iar urgențele medicale vor fi redirecționate spre celelalte pavilioane disponibile.

Pavilionul B al Spitalului Colentina va fi închis pentru o perioadă determinată de timp. Aici vor avea loc lucrări de modernizare, fiind finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Din acest motiv, activitatea medicală se va redirecționa spre celelalte pavilioane. 

Modernizări la Pavilionul B

Dr. Liviu Oltean, managerul Spitalului Clinic Colentina, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL despre ce lucrări este vorba și de ce este necesară suspendarea activității pe o perioadă determinată de timp.

”Având în vedere că urmează să se facă niște lucrări pe POIM care vizează gazele și fluidele medicale pentru două săptămâni se vor reloca secțiile din Pavilionul B în alte pavilioane. Activitatea medicală va avea caracter de continuitate, dar nu îmi pot permite ca pe timpul desfășurării lucrărilor, atâta timp cât se lucrează cu gaze medicale, curent, oxigen, să pun în pericol viața nimănui. 

Se vor reloca! Nu se vor închide! Până nu avem toată documentația de la DSP și până nu terminăm toate formalitățile legale, activitatea este continuă”, a declarat dr. Liviu Oltean, managerul Spitalului Clinic Colentina, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Cum știi dacă ai trombocitopenie, sau număr scăzut de trombocite. Ce rol au în organism

Pacienții, revoltați

În plus, pacienții au reclamat faptul că trebuie să își achiziționeze protezele pentru că unitatea medicală nu dispune de astfel de dispozitive medicale.

”Faptul că oamenii spun că își cumpără proteze, este o informație eronată având în vedere că avem programele naționale de protezare. Au președinte de program, au programări...Faptul că se decalează intervențiile chirurgicale în urma suspendării activității pe perioadă determinată, nu urmează să afecteze programările deja existente. 

Dacă eu fac lucrări la etajul 2 de gaze și fluide medicale, există riscul să se întâmple ceva la circuitul electric, la circuitul de gaze în timpul unei intervenții chirurgicale. Eu nu îmi asum lucrul acesta. Este vorba de viața pacienților!”, a mai subliniat medicul.

Vezi și: Cel mai bun ceai pentru toamnă și iarnă. Protejează organismul de răceli și luptă împotriva stresului. Lăsați-l la infuzat 5 minute

Decizie votată în unanimitate

”Nu a fost o decizie luată de pe o zi pe alta. A fost o decizie luată în urma unor discuții pe care le-am avut cu toți medicii șefi de secție care își desfășoară activitatea în Pavilionul B. Votul a fost în unanimitate, s-a acționat pe cale de consecință. 

Pacienții vor fi reprogramați pentru câteva zile. Nimeni nu își pierde prioritatea. Cazurile care sunt declarate urgențe vor beneficia de intervențiile chirurgicale în alte săli de operație și alte pavilioane. Nu vom afecta nici caracterul de urgență, nici sănătatea pacienților, dar nici nu pot să îmi asum faptul că eu continui să lucrez acolo. 

E vorba de câteva zile. Va fi o suspendare temporară, dar în momentul în care toată documentația va fi avizată de instituțiile abilitate. Suspendarea activității din Pavilionul B nu afectează urgențele medicale. Mai avem 3 blocuri operatorii. Nu vrem să punem în pericol actul medical pentru nici măcar o secundă”, a mai subliniat dr. Liviu Oltean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel