Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post

Pate post - Foto: Freepik @timolina
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.

În fiecare post, prima și cea mai la îndemână alternativă de consum este pateul de post. Deși este o alegere rapidă și gustoasă, s-a demonstrat că pateurile de post conțin peste 13 E-uri, aditivi, coloranți, conservanți care ne pun sănătatea în pericol.

"Încercăm să mâncăm mai ușor și alegem de cele mai multe ori un pate vegetal cu o felie de pâine, poate puțină margarină și, de ce nu, o salată de roșii. Dar ne-am gândit să citim eticheta pateului vegetal? De foarte multe ori, din păcate, găsim pateuri vegetale ce conțin foarte multe E-uri, aditivi, coloranți, iar dacă discutăm despre produsele care conțin soia, să ne informăm și să fim atenți dacă soia nu provine dintr-o cultură modificată genetic", spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons

Așa că, în loc să cumperi pate vegetal și să nu știi exact ceea ce mănânci, nu mai bine faci cu un pate vegetal?

Astăzi în prezentăm rețeta de pate de năut cu legume prăjite.

Pate de năut cu legume prăjite - acesta este cel mai bun mod pentru a face pate vegan, gustos și cu o textura perfectă.

Becca Heyes, un blogger vegetarian, spune că "ori de câte ori am resturi de legume, încerc să le refolosesc într-un fel sau altul. Pentru mine, resturile de legume prăjite vor duce acum pentru totdeauna la pateul de năut cu legume prăjite!"

"Năutul și nucile oferă o bază grozavă de pateu, iar apoi puteți adăuga aromele care vă plac. Am pus cât de multe legume prăjite mi-au încăput. Rezultatul a fost absolut uimitor - obțineți toate aromele legumelor prăjite (ușor dulci, ușor pământii), într-un format perfect tartinabil.

Eu mi-am servit pateul de legume prăjite cu pâine pentru înmuiat, dar ați putea folosi și bețișoare vegetariene sau ați putea să-l serviți cu triunghiuri de pâine prăjită. Acest pateu vegan de năut ar fi un aperitiv rapid grozav de preparat și atunci când aveți prieteni în vizită, pe care îl puteți servi cu niște vin!", spune Becca.

Năutul este bogat în proteine, are un conținut ridicat de fibre ce ajută la reglarea digestiei, prevenind constipația și promovând sănătatea colonului.

Năutul este o sursă bună de fier, esențial pentru prevenirea anemiei și pentru menținerea nivelului de energie. În plus, consumul de năut poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol datorită fibrelor solubile, ceea ce sprijină sănătatea cardiovasculară.

Mai mult, datorită valorii glicemice scăzute, năutul poate ajuta la menținerea nivelurilor stabile de zahăr în sânge, fiind benefic pentru persoanele cu diabet.

Năutul conține antioxidanți, vitamine și minerale care susțin sistemul imunitar și ajută la prevenirea bolilor cronice.

Pate de năut cu legume prăjite, rețetă

Pate de năut cu legume prăjite - Ingrediente

- 40 g nuci

- 100 g năut fiert (conservă)

- 300 g resturi de legume prăjite - "Am folosit un amestec de morcovi, ardei roșii și galbeni, ciuperci, ceapă și cartofi dulci", spune Becca

- 1 lingură pesto de busuioc

- aproximativ 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

Pate de năut cu legume prăjite - mod de preparare

1. Se adaugă nucile și năutul într-un robot de bucătărie și se mixează până se formează o pastă groasă.

2. Se adaugă legumele și pesto și se mixează din nou până la omogenizare.

3. Ajustați grosimea pateului cu cât ulei de măsline extravirgin aveți nevoie. Când are consistența dorită, îl puteți consuma. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel