Anxietatea nu doar că îți afectează...
Otrava din cafea ne crește riscul de a dezvolta cancer, dar și alte boli cronice. O putem evita ușor. Otrava din cafea este zahărul. Zahărul este bun pentru tine în cantități mici, dar prea mult poate duce la creșterea în greutate, acnee, diabet de tip 2 și poate crește riscul de a suferi de mai multe afecțiuni medicale grave.
Nutriționistul Wasim Nazer a explicat de ce cafeaua cu lapte nu este bună pentru sănătatea noastră.
”Avem zahăr în orice. Trebuie să eliminăm zahărul pur. Nu ne dăm seama cât zahăr mâncăm în fiecare zi. Dacă ne gândim la cafea. Este unul din lucrurile bune pe care îl putem face dimineața. O stricăm cu laptele și cu zahărul.
Dacă am consuma cafeaua normal, dacă nu ai probleme cu sănătatea, poți să consumi 3-4 căni de cafea fără probleme. Ne dă energie, este anticancerigenă. Este perfectă. O stricăm cu zahăr. Dacă pui 2 lingurițe de zahăr și bei 3 cafele pe zi, asta înseamnă șase lingurițe de zahăr.
Mai consumi și ceai, deja ai 10 linguri de zahăr. Ai mai mâncat ciocolată, la final de zi ai consumat 100 de grame de zahăr pe zi.
Absolut tot ce consumăm are zahăr. La final de zi, dacă tragem linie, zahărul consumat în tot ce am avut, acela face rău. Face cancer, face toate problemele. Ridică colesterolul, corpul nostru nu mai funcționează corect”, a explicat dr. Wasim Nazer, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Zahărul este considerat nociv în exces din mai multe motive. De la sosurile pentru mâncare, la absolut orice alt aliment, zahărul adăugat poate fi găsit chiar și în cele mai neașteptate produse.
Mulți oameni se bazează pe alimentele rapide și procesate pentru mese și gustări. Deoarece aceste produse conțin adesea zahăr adăugat, acesta reprezintă o mare parte din aportul lor caloric zilnic.
Experții consideră că consumul de zahăr este o cauză majoră a obezității și a multor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, potrivit Healthline.
Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate afecta pancreasul și poate contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2. Această afecțiune poate avea complicații serioase asupra sănătății, cum ar fi probleme cardiovasculare, deteriorarea nervilor și a rinichilor.
Vezi și: Câte fructe trebuie să consumi când ești la dietă. Wasim Nazer: E o greșeală. Te îngrași!
Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate, deoarece zahărul furnizează calorii goale, fără substanțe nutritive esențiale. Aportul crescut de calorii fără aport corespunzător de nutrienți poate contribui la acumularea de grăsime și la creșterea în greutate nesănătoasă.
Zahărul este un factor major în dezvoltarea cariilor dentare. Bacteriile din gură descompun zahărul rămas pe dinți și îl transformă în acizi care erodează smalțul dentar.
Consumul excesiv de zahăr poate perturba echilibrul hormonal și poate duce la tulburări metabolice, cum ar fi rezistența la insulină, care poate contribui la dezvoltarea diabetului și la alte afecțiuni.
Un consum ridicat de zahăr a fost asociat cu un risc crescut de boli cronice precum boala cardiovasculară, hipertensiunea arterială, obezitatea, afecțiuni hepatice grase non-alcoolice și alte probleme de sănătate.
Consumul frecvent de zahăr poate duce la dezvoltarea unei dependențe de zahăr, asemănătoare cu dependența de substanțe, care poate afecta comportamentul alimentar și poate duce la un cerc vicios de dorințe constante pentru alimentele dulci.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...