Osteoartrită la genunchi, joburile care cresc riscul de apariție

Artrita, osteoartrita
Persoanele care au anumite joburi au un risc mai mare de a dezvolta osteoartrită la genunchi. Iată care sunt locurile de muncă „periculoase”: 

Angajații cu locuri de muncă ce implică, de obicei, ridicarea greutăților, urcarea frecventă de trepte, îndoirea deasă a genunchilor, ghemuirea și statul în picioare se confruntă cu un risc crescut de a dezvolta osteoartrită la genunchi. Aceasta este concluzia unei noi analize publicate în Arthritis Care & Research (link direct studiu).

Osteoartrita, denumită și osteoartroză sau boala articulară degenerativă, este o afecțiune în care cartilajul protector al suprafețelor articulare se deteriorează ireversibil.

Osteoartrita la genunchi este o afecțiune cronică extrem de răspândită și unul dintre factorii care contribuie des la pierderea locului de muncă și la dizabilitate. Pentru a vedea dacă anumite locuri de muncă supun angajații la risc mai mare, cercetătorii au analizat rezultatele studiilor relevante publicate până în prezent. 

Rezultatele combinate din 71 de studii cu peste 950.000 de participanți au evidențiat un risc semnificativ mai mare de osteoartrită la genunchi în locuri de muncă solicitate fizic, inclusiv fermieri, constructori, lucrători din industria metalului, cei care realizeze podele, mineri, persoane care fac curățenie și lucrători de service-uri auto. În comparație cu muncitorii sedentari (sau cu activități fizice scăzute), agricultorii au avut un risc mai mare cu până la 64% de osteoartrită la genunchi. În mod similar, constructorii și cei care realizează podele au avut un risc crescut cu 63%.

„Această cercetare colaborativă arată angajatorilor care sunt persoanele implicate frecvent în activități specifice care pot crește sensibilitatea la la osteoartrită la genunchi, cea mai comună afecțiune articulară la nivel mondial”, a declarat autorul principal dr Xia Wang, de la Universitatea din Sydney, Australia. „Astfel, strategiile preventive adaptate trebuie implementate din timp pentru adaptarea la îmbătrânirea forței de muncă în multe țări unde se muncește până la o vârstă mai mare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel