Orban, despre proiectul care-i nemulțumește pe angajații din sănătate: vom modifica forma respectivă, astfel încât să nu piardă nimeni

Premierul Ludovic Orban. Foto: Gov.ro
Prmeierul a promis că va modifica proiectul de act normativ care i-a scos în strad pe angajații din sănătate.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că un proiect de act normativ care i-a "îngrijorat" pe angajaţii din sănătate care au protestat la Guvern va fi modificat, precizând că a discutat în acest sens cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Nu ştiu dacă au comunicat, dar am avut o întâlnire cu reprezentanţii lor. Ei erau îngrijoraţi de un proiect de act normativ, un proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Sănătăţii, care prevedea să existe un spor fix - sporul de epidemie - care este între 55 şi 85%. În proiectul de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Ministerul Sănătăţii era prevăzut un spor fix, 60%, şi au crezut că celor care beneficiază astăzi de maxim, de 85%, li se va reduce acest spor. Sigur, am discutat cu domnul ministru, cu secretarul de stat Dragoş Garofil, cu secretarul general al Ministerului Sănătăţii şi vom modifica forma respectivă, astfel încât să nu piardă nimeni", a declarat Orban la Realitatea Plus, întrebat ce soluţii are pentru angajaţii din sănătate care au protestat joi la Guvern.

"O să găsim o soluţie să păstrăm sporurile maximale, dar în acelaşi timp să reducem ecartul, pentru că nenorocirea este că în unele spitale, multe dintre ele unde nu e o încărcătură atât de mare şi nu e o presiune atât de mare ca în spitalele de primă linie, s-a dat 85% sporuri şi în altele s-a dat 55%, iar în alte spitale nici măcar nu s-a dat sporul respectiv. Or, aici am cerut Ministerului Sănătăţii să avem o situaţie clară pe fiecare spital, astfel încât să ştim cum modificăm actul normativ, astfel încât să îi răsplătim pe toţi cei care se bat în prima linie. De asemenea, am avut negocieri cu sindicatul din Ambulanţă, care au solicitat - a existat un spor, prin Legea 56, care a fost dat în perioada situaţiei de urgenţă - şi au solicitat să li se acorde acel spor de 25%, dar şi acolo am găsit o soluţie bună ca să putem să răsplătim eforturile pe care le fac", a explicat şeful Guvernului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel