Obiceiul care devastează creierul. Îi dereglează funcționarea încă de la primele ore ale dimineții

telefonul - FOTO: Freepik@Image Flow
Acest obicei pe care toți îl avem ne devastează creierul. Este cea mai mare greșeală pe care o facem.

Un obicei comun ne distruge creierul. Acesta are efecte dăunătoare asupra stării de bine și a creierului. Știm cu toții că rutina dinainte de culcare este esențială pentru sănătatea creierului. Dar același lucru este valabil și pentru rutina matinală. 

Dar există un obicei pe care cei mai mulți dintre noi îl avem, și anume verificarea telefonului imediat ce ne trezim. Acest obicei pur și simplu ne distruge creierul. 

De ce să nu verifici telefonul imediat ce te trezești

Studiul realizat de International Data Corporation a relevat că 80% dintre utilizatorii de smartphone-uri își verifică dispozitivele în primele 15 minute ale fiecărei dimineți. Indiferent de motiv, indulgarea în acest comportament poate avea efecte negative asupra stării tale de bine. Dr. Jyoti Kapoor, un psihiatru senior, a explicat de ce timpul petrecut cu telefonul dimineața este dăunător.

Vezi și: Boala care îți devorează pielea. Poate deveni mortală

Poate cauza stres

Expunerea la o gamă largă de informații și notificări imediat ce te trezești poate crea un sentiment de urgență și stres.  Actualizările despre muncă, rețelele sociale sau știrile pot contribui la o stare de tensiune și anxietate încă de dimineață.

"Actualizările constante despre muncă, rețelele sociale sau știri pot contribui la o senzație imediată de presiune, stabilind un ton stresant pentru ziua respectivă", a spus dr. Kapoor, potrivit Health Shots.

Poate afecta funcția creierului

Utilizarea telefonului, impact asupra creierului - FOTO: Freepik@3DdarkZone

Verificarea telefonului imediat după ce te trezești ar putea împiedica funcțiile cognitive. În loc să îți permiți creierului să se trezească natural în ziua respectivă, bombardarea sa cu informații imediat după trezire poate perturba procesul de trezire și de a fi complet alert.

Verificarea telefonului imediat după trezire poate împiedica creierul să se trezească în mod natural și să devină complet alert. Bombardarea creierului cu informații imediat poate afecta procesul de trezire și capacitatea de a fi concentrat și alert în timpul zilei.

Poate tensiona ochii

Privirea fixă la un ecran luminos pentru o perioadă prelungită, mai ales dimineața când ochii tăi s-ar putea să se adapteze încă la lumină. Acest lucru poate tensiona ochii. Acest lucru poate duce la disconfort, dureri de cap și ochi uscați, afectând în mod general sănătatea ta vizuală.

Vezi și: Fenomenul inevitabil care crește nivelul colesterolului rău. Metodele pentru a menține grăsimea din sânge la valorile normale

Poate distrage

Conectivitatea constantă oferită de smartphone-uri poate duce la distrageri, mai spune dr. Kapoor. În loc să te concentrezi pe sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești dimineața și pe tot parcursul zilei, s-ar putea să te trezești implicat în e-mailuri, rețele sociale sau alte activități online, întârziind astfel începerea zilei.

Te poate încetini

Deși poate părea contraintuitiv, începerea zilei cu derularea prin telefon poate încetini rutina ta de dimineață. Timpul petrecut pe dispozitivul tău ar putea fi mai bine utilizat pentru activități precum exercițiile fizice, meditația sau un mic dejun nutritiv care poate stabili un ton pozitiv pentru zi.

Vezi și: Ficatul gras, boala fără simptome specifice. Dr. Daniela Nica: Putem ajunge la ciroză sau cancer

Te poate face să reacționezi, nu să acționezi

Angajarea imediată cu telefonul te poate pune într-un mod reactiv. În loc să îți planifici proactiv ziua și să îți setezi prioritățile, s-ar putea să te găsești răspunzând la situații externe care ar putea afecta potențial capacitatea ta de a lua decizii ponderate.

Ușurința accesului la diverse forme de divertisment și informații pe telefonul tău poate contribui la amânare. În loc să te concentrezi pe sarcinile importante, s-ar putea să te pierzi în fluxurile de socializare sau articolele de știri, întârziind astfel productivitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel