O nouă șansă la viață pentru doi bărbați după 3 ani pe lista de așteptare

La Spitalul Județean din Târgu-Mureș s-a realizat o prelevare de organe de la o pacientă de 69 de ani, aflată în moartă cerebrală.

Doi bărbați de 54 și 62 de ani au primit, după 3 ani pe lista de așteptare, un rinichi donat de familia unei paciente de 69 de ani, aflată în moarte cerebrală la Spitalul Județean Târgu-Mureș.

”Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Un weekend în care oameni cu suflet mare înfăptuiesc minuni pentru semenii lor aflaţi în suferinţă. În tot acest context dificil determinat de pandemia COVID19, românii continuă să fie generoşi şi îşi găsesc puterea de a trece peste propria durere şi de a oferi viaţă altor oameni necunoscuţi. Alături de efortul colectiv al echipelor medicale, fac posibil ca suferinţa să fie transformată în speranţă.

Astfel, la Spitalul Clinic Județean De Urgență Tg Mureş, în weekend, s-a realizat o prelevare de organe de la o pacientă de 69 de ani, aflată în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei care şi-a găsit puterea de a transforma propria durere într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni.

De asemenea, apreciem efortul colectivului ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş (Dr. Mihai Morariu – kdp, As. Dorin Boca – coordonator transplant, Dr. Oana Pitea – coordonator regional) care au făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor oameni, precum şi implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea Programului Naţional de Transplant. Este cea de-a treia acţiune de coordonare desfăşurată în luna octombrie la spitalul din Tg. Mureş.

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, formată din Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Doria Corb şi Dr. Serghei Dragan. Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache, din cadrul centrului de transplant Cluj Napoca, salvând alţi 2 români din ghearele suferinţei.

Cei doi pacienți care au fost transplantați renal în cursul zilei de duminică sunt doi bărbaţi în vârstă de 54 de ani, respectiv de 62 de ani, aflaţi de mai mult de 3 ani pe lista de aşteptare. La Tg. Mureş a fost prezentă şi o echipă a Institutului Clinic Fundeni pentru prelevarea ficatului, dar din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat.

Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni! Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care aleg să-şi facă datoria în fiecare zi”, potrivit paginii de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel