Noi detalii despre Busu. Medicii se pregătesc: „Este o situație alarmantă"

Florin Busu Busuioc a fost la un pas de moarte, anul trecut, după ce a făcut un infarct masiv. Foto: AGERPRES
În prezent, se află internat la secția de Terapie Intensivă a spitalului Fundeni, iar starea sa de sănătate este dificilă. Medicii iau în calcul încă o operație pentru a-i monta actorului al doilea stent.

În prezent, se află internat la secția de Terapie Intensivă a spitalului Fundeni, iar starea sa de sănătate este dificilă. Medicii iau în calcul încă o operație pentru a-i monta actorului al doilea stent.

„Este greu de spus evoluția ulterioară. Aceste vizite într-o secție de Terapie Intensivă ar trebui limitate într-o țară în care infecțiile nozocomiale sunt prezente. Este o situație alarmantă. Unul din cinci supraviețuitori ai unui infarct suferă un al doilea eveniment cardiac în următorii ani", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la România TV.

Florin Busuioc a suferit trei infarcte

Florin Busuioc a suferit, marţi seară, trei infarcte după un spectacol pe care l-a susținut la Craiova, pe scena Filarmonicii Oltenia. La fața locului a fost chemat un echipaj SMURD, care l-a resuscitat pe actor minute bune, după care l-a transportat la spitalul din oraș.

Ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, Florin Busuioc a fost operat de medicii Paul Traşcă și Eugen Ţieranu, ultimul fiind rezident. Vedetei PRO TV i s-a montat un stent. Ulterior, s-a luat decizia ca actorul să fie transportat la București, cu un elicopter SMURD. Aeronava a aterizat miercuri după-amiază în Capitală, la Detașamentul de Pompieri Morarilor, iar Busu a fost internat la Institutul „C.C. Iliescu", din cadrul Spitalului Fundeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel