MONODIETA. Cum slăbești mâncând același aliment zilnic. Bilic: E o pauză, nu o soluție miraculoasă

monodieta FOTO Captură video
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat ce este monodieta și cui îi este recomandată.

Monodieta poate părea regimul miraculos care să te scape rapid de mai multe kilograme în plus. În cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV, dr. Mihaela Bilic a explicat ce presupune această dietă, cui îi este recomandată și cât timp poate fi urmată. 

Dr. Mihaela Bilic: Monodieta este o pauză, şi nu un stil de viaţă

„Când vine vorba de cure de slăbire sau regimuri Detox, monodieta are și ea un loc aparte. După cum îi spune și numele, monodieta înseamnă consumul unui singur fel de mâncare timp de câteva zile.

Timp de 3-5 zile, putem consuma un singur tip de fructe, de exemplu, mere sau struguri, un singur fel de legume, de exemplu morcov sau dovlecei, un singur tip de cereale, de exemplu, orez. În acest fel, aparatul digestiv procesează un ingredient unic și funcționează la relanti. 

Cum îți pregătești organismul pentru această dietă

E recomandat să începem cu o perioadă pregătitoare, după cum urmează:

În prima zi, eliminăm zahărul, produsele procesate și făina albă; se consumă legume și fructe proaspete, cereale integrale și oleaginoase.

În a doua zi, se elimină produsele de origine animală și cerealele cu gluten; se consumă legume, leguminoase și cereale fără gluten.

În a treia zi, se elimină produsele pe bază de soia și leguminoasele pentru a trece la o alimentație compusă din legume fructe și cereale fără gluten.

Putem trece apoi la monodietă timp de 3-5 zile. Există și varianta în care ținem monodietă o zi pe săptămână, ca un fel de post alimentar.

Chiar dacă se consumă un singur aliment, el poate fi preparat în moduri diferite.

Merele, de exemplu, pot fi consumate proaspete, coapte sau făcute compot. Legumele pot fi făcute salată, supă cremă sau gătite la cuptor.

Monodieta nu poate fi ținută pe termen lung

Acest tip de regim nu poate fi ținut pe termen lung. Nu acoperă nevoile de nutrienți ale organismului.

Monodieta nu este o soluție miraculoasă la kilogramele în plus, ci mai degrabă o pauză luată de la mâncare. Și de la gândul la mâncare!”, a explicat dr. Mihaela Bilic, în emisiunea de la PRO TV.

Citește mai departe pe SPECTACOLA.RO

Citește și: Mihaela Bilic a demontat miturile alimentare. ”Se slăbește cu foame, nu cu nutriționist”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel