Ministrul Sănătății a vizitat ultimul spital care tratează lepra în România
29 mai, 18:32

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă la Tulcea  FOTO: Facebook Ministerul Sănătății
Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a vizitat sâmbătă, 29 mai, Spitalul din Tichilești, județul Tulcea, ultima unitate medicală ce tratează lepra în România.

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că ministrul Sănătații, Ioana Mihăilă, și secretarul de stat Monica Althamer au vizitat sâmbătă, 29 mai, Spitalul Tichilești din Tulcea, ultimul spital de specialitate (dermatologie) din România care tratează lepra - boala Hansen.

”În primul rând, au mulțumit personalului din spital pentru dedicare, mai ales că, la începutul pandemiei, timp de trei luni, managerul și personalul medical au ales să se izoleze în spital, pentru a proteja pacienții. Acum, personalul medical și pacienții sunt vaccinați anti-COVID-19.Tanti Hima împlineste în iunie 93 de ani. A fost adusă la Tichilești în urmă cu 75 de ani și a rămas aici. Pentru ea și pentru încă 8 pacienți, Tichilesti nu este un spital, este acasă, iar personalul medical este familie. Din 1928 leprozeria de la Tichileşti, judeţul Tulcea, funcţionează fără întrerupere. Lepra este acum o afecțiune vindecabilă”, se arată într-o postare pe Facebook a ministerului de resort.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri