Ministerul Sănătății, ancheta intoxicațiilor de la Timișoara: 33 de persoane internate

Pacient spital
Ministerul Sănătății a constituit o Comisie de analiză pentru cazul de intoxicații de la Timișoara, care a prezentat primele rezultate din anchetă. Sunt 33 de persoane internate în trei spitale, dar în stare bună și datorită acestui caz va fi modificată legislația.

Având în vedere informațiile primite de la autoritățile locale din județul Timiș, cu responsabilități în sănătatea publică, în cazul pacienților care au avut de suferit ca urmare a operațiunii de dezinsecție din Timișoara, comisia organizată la nivelul Ministerului Sănătății a constatat următoarele:

Apelurile la Ambulanță

- În data de 16.11.2019, în intervalul orar 09:23 – 18:21, au fost înregistrate 6 apeluri la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Timiș pentru 6 persoane cu simptomatologie diferită.

- În data de 17.11.2019, în intervalul orar 08:07 – 18:07, au fost înregsitrate 4 apeluri la SAJ Timiș.

- În data de 18.11.2019, în intervalul orar 02:45 – 09:07, au fost înregsitrate 4 apeluri la SAJ Timiș, din care 3 apeluri pentru aceeași pacientă.

- În data de 18.11.2019 ora 11.00, SAJ Timiș a anunțat DSP Timiș despre faptul că ambulanța a fost solicitată în perioada 16 – 18.11.2019 pentru mai multe persoane domiciliate în Timișoara la aceeași adresă, care prezentau tulburări digestive.

Persoane internate

Până în prezent, un număr de 83 de persoane, din care 56 de adulți și 27 de copii s-au prezentat pentru investigații la 3 unități sanitare publice din oraș, și anume Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu" Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Louis Țurcanu" Timișoara.

În prezent mai sunt internate 33 de persoane, după cum urmează:

- 9 pacienți la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" Timișoara;

- 3 pacienți la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara;

- 21 pacienți copii la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Louis Țurcanu" Timișoara.

Conform informărilor primite din partea unităților sanitare și a reprezentanților DSP Timiș, toți pacienții sunt stabili, în stare bună, o parte din ei mai prezintă simptomatologie digestivă (greață, vărsături), dar rezultatele analizelor medicale sunt îmbunătățite.

„Ministerul Sănății a solicitat unităților sanitare să semnaleze dacă întâmpină greutăți în asigurarea medicamentelor sau a materialelor sanitare necesare în astfel de cazuri", se arată în comunicatul de presă remis redacției

Cum și de ce va fi modificată legislația privind deratizarea/dezinfecția, aflați pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel