Migrene, dureri de cap: 5 alimente care le previn sau le reduc intensitatea

Migrene, dureri de cap        Foto: Pixabay
Durerile de cap și migrenele pot fi foarte intense și extrem de supărătoare. Iată câteva alimente care ar putea reduce riscul declanșării lor sau le poate reduce intensitatea.

Durerea chinuitoare pe care o experimentați în timpul migrenelor este deranjantă, la propriu și pot dura mai mult decât se poate preconiza. Nu există un tratament special pentru a vindeca migrenele, dar anumite obiceiuri de viață și o dietă sănătoasă pot ajuta la ținerea acestor dureri de cap la distanță.

Există unele alimente care declanșează migrene, în timp ce există alte alimente care pot ajuta la prevenirea acestora. Aceste alimente nu vă vor face migrenele să dispară definitiv, dar cu siguranță vă vor ajuta să faceți față durerii și o vor menține mai puțin intensă.

O migrenă este o afecțiune neurologică care poate fi moștenită genetic sau poate avea alți factori care o declanșează, precum stresul sau hormonii.

Acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le încorporezi în dieta ta dacă suferi de migrene.

Somon

Peștele gras care conține acizi grași omega-3 este extrem de benefic pentru persoanele care suferă de migrene. Acest lucru ajută la reducerea apariției migrenelor.

Nuci

Nucile sunt pline de magneziu și alți nutrienți importanți și elemente care sunt importante pentru organism, precum și în tratarea migrenelor. Puteți consuma nuci ca o gustare sănătoasă. Păstrați-le la îndemână sau în geantă tot timpul. Nucile, migdalele, caju, alunele și semințele de dovleac sunt opțiuni bune pentru sănătate.

Spanac

Legumele cu frunze verzi sunt deosebit de bune pentru migrene. Au multiple beneficii pentru sănătate, iar spanacul este o sursă bună de acid folic și vitamina B, precum și magneziu. Acestea ajută la combaterea migrenelor.

Ovăz

Pentru a vă menține nivelul zahărului din sânge sub control și regulat, fulgii de ovăz ajută cu adevărat. Sunt benefici pentru persoanele care suferă de migrene. Puteți mânca fulgi de ovăz la micul dejun cu un bol de cereale și puteți adăuga fructe proaspete.

Apă

Tratați apa ca fiind cel mai bun remediu pentru migrenă. Este important să vă mențineți hidratat pentru a face față migrenei. Este esențial să beți cel puțin 8-10 pahare de apă în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel