Miere cu scorțișoară, leacul pentru 5 boli grave! De ce te vindecă

Miere cu scorțișoară. Foto: Pixabay
Combinația miere cu scorțișoara constituie un leac excelent indicat în cinci afecțiuni, dintre care unele sunt grave! Iată care și cum se prepară: 

Scorțișoara și mierea, pe lângă faptul că au un gust excelent împreună - amestecul lor este o adevărată minune medicinală pentru cei care au artrită, alergii, boli cardiovasculare, diabet și răceală.

Puterea combinației constă în faptul că atât scorțișoara, cât și mierea conțin compuși care afectează corpul la nivel celular. Potrivit lui dr. Axe, acest duo dinamic combate inflamațiile, distruge radicalii liberi și stimulează sistemul imunitar.

1) Artrita

În antichitate, adepții medicinei ayurvedice recomandau o pastă făcută din pulbere de scorțișoară și miere și scorțișoară pentru tratarea artritei. Acest lucru funcționează din cauza cinamaldehidei din scorțișoară și a ingredientelor precum potasiul din miere, care se combină pentru a trata inflamația și deficiențele care duc la apariția și agravarea artritei. 

REȚETA: 2 linguri de miere se amestecă cu o linguriță rasă de scorțișoară. Amestecul se aplică pe zona afectată și se masează în piele. Sau, același amestec poate fi dizolvat în apă și băut regulat. 

2) Alergii

Amestecul de miere și scorțișoară îi poate ajuta pe cei care suferă de alergii care nu pun viața în pericol! Pe lângă faptul că stimulează sistemul imunitar, ameliorează inflamația și congestia care pot apărea ca urmare a anumitor alergii.

REȚETA: 2 linguri de miere se amestecă cu o linguriță rasă de scorțișoară și se diluează într-un pahar de apă călduță (nu fierbinte, pentru că apa fierbinte reduce efectele benefice pe care le are mierea)

3) Boli Cardiovasculare

Combinați mai sus menționată a fost testată în mai multe case de bătrâni din America de Nord, ca măsură de prevenire a bolilor de inimă. Consensul actual este că amestecul ajută la creșterea flexibilității și rezistenței arterelor. Natural News notează (link direct ursa informației), de asemenea, că mierea și scorțișoara curăță arterele înfundate - un factor major de risc pentru bolile de inimă.

REȚETA: Crema de miere cu scorțișoară se poate și mânca, întinsă pe o felie de pâine prăjită. 

4) Diabet

Câteva cercetări (link direct sursa informației) au arătat că atât scorțișoara, cât și mierea reduc nivelul zahărului din sânge. Mierea reduce, de asemenea, nivelul de colesterol LDL rău și crește colesterolul HDL bun. Un lucru extraordinar pentru diabeticii care prezintă de obicei un risc mult mai mare de a dezvolta probleme de colesterol.

5) Răceală

Cele două ingrediente au efecte antibacteriene / antivirale pe care le-am menționat. Într-un studiu (link direct studiu), cercetătorii au descoperit că scorțișoara reduce creșterea diferitelor bacterii care cauzează răceala. Atunci când combinați acest lucru cu efectele imuno-stimulatoare ale mierii, veți obține un leac demn de luat în considerare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel