Medicamentul pentru diabet care are efect asupra inimii și rinichilor

Medicamente
Un nou medicament  pentru diabet prezintă beneficii legate de inimă la persoanele cu diabet care suferă și de insuficiență cardiacă sau boli de rinichi, arată două studii noi.

Medicamentul, sotagliflozin (Zynquista), aparține unei clase de medicamente numite inhibitori SGLT2, care determină rinichii să elibereze mai mult zahăr în urină. Medicamentul este, de asemenea, un inhibitor SGLT1, ceea ce înseamnă că scade absorbția zahărului în intestine. Această acțiune dublă scade nivelurile prea mari ale glicemiei, semnul distinctiv al diabetului.

La persoanele cu boli de rinichi, sotagliflozin a redus numărul total de decese cauzate de boli cardiovasculare și spitalizări și vizite urgente pentru insuficiență cardiacă cu aproximativ 26%, comparativ cu cei care au luat un placebo. 
Într-un al doilea studiu, care a inclus persoane cu insuficiență cardiacă recent agravată, cei care au luat medicamentul au avut o scădere cu 33% a acelorași afecțiuni legate de inimă, comparativ cu cei care au luat un placebo.

Sotagliflozin nu este încă aprobat pentru utilizare. Ambele studii au fost publicate online în The New England Journal of Medicine, potrivit Harvard Medical School .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel