Medicamentul pentru diabet care are efect asupra inimii și rinichilor
18 feb, 13:05

Medicamente
Un nou medicament  pentru diabet prezintă beneficii legate de inimă la persoanele cu diabet care suferă și de insuficiență cardiacă sau boli de rinichi, arată două studii noi.

Medicamentul, sotagliflozin (Zynquista), aparține unei clase de medicamente numite inhibitori SGLT2, care determină rinichii să elibereze mai mult zahăr în urină. Medicamentul este, de asemenea, un inhibitor SGLT1, ceea ce înseamnă că scade absorbția zahărului în intestine. Această acțiune dublă scade nivelurile prea mari ale glicemiei, semnul distinctiv al diabetului.

La persoanele cu boli de rinichi, sotagliflozin a redus numărul total de decese cauzate de boli cardiovasculare și spitalizări și vizite urgente pentru insuficiență cardiacă cu aproximativ 26%, comparativ cu cei care au luat un placebo. 
Într-un al doilea studiu, care a inclus persoane cu insuficiență cardiacă recent agravată, cei care au luat medicamentul au avut o scădere cu 33% a acelorași afecțiuni legate de inimă, comparativ cu cei care au luat un placebo.

Sotagliflozin nu este încă aprobat pentru utilizare. Ambele studii au fost publicate online în The New England Journal of Medicine, potrivit Harvard Medical School .

Ştiri Recomandate

Schimbările climatice, factor de decizie în a avea sau nu copii
Centrele mobile de vaccinare au început activitatea
3 trucuri pentru o bucătărie cu cât mai puțini microbi
OMS lansează o inițiativă de eradicare a malariei
15 alimente care reduc NATURAL colesterolul
Băiat sau fată: cum să alegi sexul bebelușului tău
Apa de trandafiri, iată care sunt beneficiile sale reale
5 motive SURPRINZĂTOARE pentru care ai nevoie de ALOE VERA
Detox de primăvară: 8 sfaturi pentru curățarea ficatului
ETINILESTRADIOLUM + DIENOGESTUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri