Medicament VITAL pentru bolnavii de leucemie, scos de pe lista compensatelor

Medicamente
Un medicament din tratamentul pentru leucemie a fost scos de pe lista compensatelor.

Un medicament vital pentru bolnavii de leucemie a fost scos de pe lista compensatelor. Singurul importator al medicamentului susține pentru Antena 3 că a făcut demersurile pentru a prelungi autorizația. În schimb,  președintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a declarat că situația este ”act criminal”.

”Vor trece zile întregi în care vor muri oameni din cauza lipsei acestui medicament pentru că s-a trezit, într-un final, Unifarm să facă reînnoirea autorizaţiei pe nevoi speciale a acestui medicament. Dar, oamenii pot muri în două, trei ore, dacă nu au acest tratament. A fost o mână criminală aici nu se poate, ştiindu-te unicul importator să nu iei atitudine. Ştiind că expiră autorizaţia pe nevoi speciale la acest medicament. (…) Acest medicament nu are înlocuitor", a afirmat Cezar Irimia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel