Medicament antidepresiv eficient în tratarea ambliopiei

Ochi
Un medicament antidepresiv folosit în tratarea durerii ar fi eficientă în tratamentul unei tulburări cerebrale numită ambliopie.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din California, SUA, susțin că modul în care ketamina subanestezică, utilizată pentru tratarea durerii și ca antidepresiv la om, este eficientă în tratarea ambliopiei adulților, o tulburare cerebrală frecvent cunoscut sub numele de „ochi leneș”.

”Studiul nostru demonstrează modul în care o singură doză de ketamină subanestezică reactivează plasticitatea corticală vizuală a adulților și promovează recuperarea funcțională a defectelor de acuitate vizuală rezultate din ambliopie”, a explicat dr. Xiangmin Xu, profesor de Anatomie și Neurobiologie la universitatea amintită.

Cercetătorii au descoperit că în baza unui mecanism bazat pe plasticitatea neuronală, ketamina a mediat recuperarea funcțională din ambliopia adultului, arată un comunicat al instituției universitate citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel