Medic UPU: Urgența, supapa de scăpare? Stație terminală pentru pacienții COVID neprimiți la alte spitale
21 noi 2020 / 15:49
Un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a unui mare spital din Pitești trage un semnal de alarmă: la UPU se amestecă, fără logică și fără circuite speciale, pacienți COVID, nonCOVID și urgențele, pentru că sunt spitale care REFUZĂ pacienții infectați. 
Aparatură medicală

„M-am gândit să scriu aseara, dar oboseala după o tură în UPU și-a spus cuvântul. Niciodată nu am crezut că urgența va deveni o stație terminală pentru pacienții neprimiți de alte spitale. În noile condiții pandemice, când numărul cazurilor COVID a depășit numărul de locuri din spitale, s-a găsit supapa de scapare... UPU.

Aici sunt aduși pacienți pozitivi, suspecți sau urgențe grave. Se ajunge să-i pui uneori amestecați, nefiind locuri și circuite corespunzătoare, un procent considerabil necesitând intervenția imediată și monitorizarea continuă.

Dacă toate spitalele refuza pacienții folosind sloganul „suntem plini, nu avem oxigen, încercați în altă parte...”, unde să fie duși bolnavii? Unde nu pot fi refuzați... la urgență. Sunt UPU-ri care lucrează sub normativ, cu personal epuizat de 8 luni, cu pericolul infectării continue, dar cu riscul de a sucomba prin suprasolicitare.

Medicii, asistenții, infirmierii nu pot activa cu performanța dorită în aceste condiții.

Cred că este timpul să implicăm toate spitalele, indiferent de ce minister aparțin, să înțelegem că sistemul public de sănătate este pe marginea prăpastiei.

Viața are prioritate!”, subliniază dr Alina Martău, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Pitești.

 


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
DEXAMETHASONUM - prospect
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
EPTIFIBATIDUM - prospect
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri