Lidia Fecioru: Țara noastră, un spital de psihiatrie fără doctor. Am fost o generație de sacrificiu, dar am avut libertate. Noi ne alegeam ce să facem, vouă vi se dă ce să faceți

Lidia Fecioru - Foto: Freepik @djvstock
EXCLUSIV
Lidia Fecioru arată marea diferență între generații. Cum se numește generația din care faci parte: Baby Boomers, Generația X, Generația Y sau Generația Z?

Diferențele dintre generații au fost întotdeauna o sursă de interes și dezbatere. Societatea noastră se dezvoltă și evoluează rapid, iar fiecare nouă generație aduce cu ea propriile sale valori, experiențe și perspective.

"Eu spun așa: țara noastră seamănă cu un spital de psihiatrie în care nu există doctor. Cine a intrat primul și a îmbrăcat halatul, ăla e doctorul. Asta e senzația mea. Senzația mea e că ne ducem niciunde, că nu ajungem niciunde. Că mergem pe un drum care duce niciunde. Din păcate", a declarat Lidia Fecioru, în emisiunea Pastila de Frumusețe de la Spectacola, DC MEDICAL și DC News.

Cum se numește generația din care faci parte

Mai nou, fiecare generație a primit câte un nume. Probabil ați auzit despre Baby Boomers sau Generația X sau chiar Generația Y (Millennials) sau Generația Z. 

Generația Baby Boomers

Baby Boomers sunt cunoscuți pentru a fi cea mai mare generație născută între 1946 și 1964, o generație care a crescut într-o lume postbelică și a trăit schimbări semnificative în societatea lor.

Baby Boomers au fost martorii mișcării pentru drepturile civile, revoluției sexuale și a apariției calculatoarelor personale. Valori precum stabilitatea și loialitatea față de angajatori erau importante pentru această generație.

Generația X

Generația X, născută între 1965 și 1980, a fost prima care a crescut cu tehnologia computerelor personale și cu inovații precum caseta video și telefonia mobilă.

Această generație a fost influențată de schimbările rapide în mediul de lucru, iar multe persoaneau experimentat primul val de automatizare. Valori precum independența și flexibilitatea au devenit importante pentru Generația X.

Generația Y (Millennials)

Millennials, născuți între 1981 și 1996, au crescut în era internetului. Această generație a adus cu ea o dependență de tehnologie, comunicând prin mesaje text și rețele de socializare. Ei au fost martorii creșterii economice și recesiunii, iar asta i-a făcut să fie mai precauți din punct de vedere financiar. 

Valorile lor s-au bazat pe diversitate și sustenabilitate.

Generația Z

Generația Z, născută după 1997, este prima generație care s-a născut în era digitală. Această generație este puternic conectată online, preferând comunicarea prin platforme de social media și mesaje video.

Valori precum independența și expresia personală sunt importante pentru Generația Z. Ei sunt caracterizați prin atitudinea lor progresistă și pentru angajamentul lor în probleme sociale și de mediu.

Marea diferență între generația părinților și bunicilor și generația tânără. Lidia Fecioru, informație tare

"Eu am patru nepoți, am copii, familie, prieteni și mă gândesc că noi, bunicii noștri, părinții noștri, am fost o generație de sacrificiu. Și mă gândeam că poate ajungem într-o zi să puteți voi să trăiți liberi. 

Acum îmi dau seama că noi am avut mult mai multă libertate, că am avut mult mai multe oportunități, că am avut mult mai multe beneficii de la viață decât voi acum.

Noi ne alegeam ce să facem, vouă vi se dă ce să faceți. Asta este diferența", a mai spus Lidia Fecioru.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel