Lidia Fecioru: "În spatele unui caracter puternic vei găsi cele mai mari dezamăgiri". De ce ne punem măști în fața oamenilor

Lidia Fecioru - Foto: Pastila de Frumusete - Spectacola, DC Medical, DC News
EXCLUSIV
Lidia Fecioru ne-a explicat de ce de multe ori ne punem anumite măști în fața oamenilor.

"Lucrurile dacă ți le pui în ordine e ca o formă de viață. Și e mult mai ușor să treci peste dezamăgiri", ne-a spus Lidia Fecioru.

Dorința de a fi plăcuți de către cei din jurul nostru este un aspect comun al comportamentului uman. De-a lungul istoriei, oamenii au căutat aprobarea și acceptarea celor din jurul lor din diverse motive.

Cu toate acestea, ce anume stă la baza acestui comportament și ce motive ne determină să ne străduim să ne facem plăcuți de toată lumea?

Ei bine, una dintre nevoile fundamentale ale oamenilor este aceea de a se simți parte a unei comunități sau al unui grup. Această nevoie de apartenență ne determină să ne străduim să ne facem plăcuți deoarece acest lucru ne ajută să ne simțim conectați la ceilalți. Când suntem apreciați și acceptați, ne simțim mai în siguranță și mai fericiți.

Lidia Fecioru, mesaj puternic

Mai mult, recunoașterea și aprobarea celorlalți pot contribui semnificativ la dezvoltarea unei stime de sine sănătoase. Această încredere poate avea un impact pozitiv asupra succesului personal și profesional.

Cu toate acestea, de multe ori și poate că din ce în ce mai des avem parte de dezamăgiri. 

Caracterul puternic este adesea admirat și apreciat în societate, fiind asociat cu încredere, determinare și rezistență. Cu toate acestea, este important să înțelegem că nimeni nu ajunge la dezvoltarea unui caracter puternic fără a se confrunta cu dezamăgiri și obstacole în viață.

"În spatele unui caracter puternic, acolo vei găsi cele mai mari dezamăgiri", a declarat Lidia Fecioru, în emisiunea Pastila de Frumusețe de la Spectacola, DC MEDICAL și DC News.

În ciuda durerii provocate, dezamăgirea poate fi o sursă de învățare, o sursă de motivare. 

Atunci când oamenii se confruntă cu obstacole, eșecuri sau pierderi, aceste experiențe pot oferi lecții valoroase care îi ajută să devină mai puternici.

Lidia Fecioru explică: De ce ne punem măști în fața oamenilor

Pentru mulți oameni, dezamăgirea este o sursă puternică de motivare, iar atunci atunci când se confruntă cu un eșec sau o dezamăgire, un caracter puternic nu renunță, ci înțelege că aceasta este doar o etapă temporară în viața lui.

Astfel, dezamăgirea poate fi folosită ca sursă de energie pentru a depăși toate obstacolele și mai mult, dezamăgirea poate alimenta dorința de a reuși și de a se dezvolta în mod continuu.

"De multe ori sunt măștile pe care ni le punem special pentru a nu fi răniți, pentru a nu fi bârfiți, pentru a nu le da oamenilor ocazia să se bucure de faptul că nu ești așa cum vor ei, să te vadă în genunchi", ne-a mai spus Lidia Fecioru.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel