Liber la angajări în sistemul de sănătate. Posturile se pot scoate la concurs

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Posturile nu mai sunt blocate în sistemul sanitar, aceasta este declarația ministrului Sănătății, Sorina Pintea. 

Nu mai este valabilă regula conform căreia, la doi angajați care plecau, se putea angaja unul. Cel puțin asta susține Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit agerpres.ro. "Anul trecut funcţiona regula doi la unu pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, dar nu pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale.

Anul acesta nu mai există această regulă, deci atâta vreme cât un post este vacantat, având în vedere că bugetele sunt aprobate, posturile se pot scoate la concurs", a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că a întâlnit manageri de unităţi medicale care i-au spus că nu fac angajări pentru că nu sunt lăsaţi de directorii financiari. "Am întâlnit manageri care mi-au spus că nu-i lasă directorii financiari, repet, ministrul nu poate acoperi incompetenţa unora şi nici nu cred că este în fişa postului unui ministru acest lucru. Avem cadrul legal, avem buget şi lucrurile nu se respectă", a menţionat Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel