Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Kilogramele în plus înseamnă și durere. Motive pentru a slăbi
23 mai, 09:45
Kilogramele în plus cresc riscul de durere la persoanele care suferă de artrită și la cele care sunt supraponderale, susține un studiu.
Artrita, osteoartrita

Medicii susțin că kilogramele în plus înseamnă și durere în cazul celor supraponderali, obezi sau care suferă de artroză. O confirmă științific un studiu la care a participat și Diana Higgins, cercetătoare a Școala de Medicină a Universității Boston. Într-un comunicat, aceasta afirma: ”durerea, artroza și greutatea au o relație complicată. În general, cu cât un pacient cu o afecțiune musculo-scheletică are mai multă greutate, cu atât este mai probabil să raporteze dureri, care pot afecta funcționarea și calitatea vieții”.

Echipa de cercetare a analizat datele a circa 2 milioane de veterani din SUA cu tulburarea articulară non-traumatică, artrită, dureri de spate sau de gât. Dintre aceștia, 58% au declarat că au dureri, 8 din 10 erau supraponderali sau obezi. Cercetătorii au concluzionat că cu cât este mai mare indicele de masă corporală al pacientului, cu atât este mai probabil să apară dureri. Iar această legătură dintre kilogramele în plus și durere este mai intensă la cei cu artrită, cei supraponderali și la cei cu obezitate severă.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Spital important din țară, rămas fără acreditare
Gabriel Mitulescu doctor în științe medicale, medic primar chirurgie generală, chirurgie oncologică
EXCLUSIV
Exercițiile fizice previn sau încetinesc bolile oculare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri