Județul unde virozele respiratorii s-au dublat într-o săptămână
30 sep 2020 / 14:47

Infecții respiratorii
Autoritățile sanitare precizează că numărul virozelor respiratorii din județul Bistrița-Năsăud s-a dublat între 21 și 27 septembrie față de intervalul 14- 21 septembrie.

Numărul virozelor respiratorii raportate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud în intervalul 21-27 septembrie a fost mai mult decât dublu faţă de cel din săptămâna anterioară, potrivit datelor postate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică. Medicii au raportat în acest interval 80 de cazuri de pneumonie, faţă de 38 de cazuri în săptămâna 14-20 septembrie, iar 18 pacienţi au necesitat spitalizare. În ultimele două săptămâni, în Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat două decese cauzate de pneumonie, din totalul de 118 îmbolnăviri: primul la grupa de vârstă 50-64 de ani, iar al doilea la un pacient de peste 65 de ani.

În acelaşi interval, în judeţ au fost raportate 156 de cazuri de COVID-19, iar nouă pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au decedat. Potrivit datelor centralizate de DSP, cea mai afectată grupă de vârstă de acest tip de viroze este cea a copiilor între 5 şi 14 ani, din rândul cărora au provenit peste 41% dintre pacienţii de săptămâna trecută, conform Agerpres.

Ştiri Recomandate

Trucul bunicii pentru respirație proaspătă tot timpul
Argila: o minune pentru sănătate și frumusețe
OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri