Hidratarea este un obicei esențial...
Vezi și: Renina, comutatorul care reglează tensiunea arterială
Vezi și: Estrogenii, hormonii care înșală sistemul imunitar și facilitează creșterea cancerului
Un nou studiu a dezvăluit o metodă de prevenire a răspândirii cancerului la creier prin țintirea enzimei IMPDH. Această cercetare, realizată de oameni de știință de la Universitatea McMaster, are potențialul de a conduce la tratamente care nu doar că gestionează, ci activează prevenirea răspândirii cancerului la creier și posibil la alte organe.
Într-un studiu publicat în revista Cell Reports Medicine pe 1 octombrie, cercetătorii Sheila Singh și Jakob Magolan au descoperit o vulnerabilitate critică în cancerul metastatic cerebral. Singh, profesor în Departamentul de Chirurgie al Universității McMaster și director al Centrului pentru Descoperiri în Cercetarea Cancerului, subliniază prevalența în creștere a metastazelor cerebrale, care sunt adesea fatale, cu 90% dintre pacienți murind în termen de un an de la diagnosticare. Cancerele de plămâni, de sân și melanomul sunt cei mai comuni vinovați din spatele acestor metastaze cerebrale.
Pe măsură ce tratamentele pentru cancerele primare se îmbunătățesc, un procent mic de celule canceroase poate scăpa și se poate răspândi în alte părți ale corpului, inclusiv la creier.
"Când se întâmplă acest lucru, este adesea un cancer în stadiu final, rezistent la tratament și extrem de evaziv", a explicat Singh.
Magolan compară organismul cu un grup de insule, iar celulele canceroase sunt ca niște nave care explorează și se stabilesc pe insule noi.
"Am reușit să scufundăm aceste nave în timpul transportului, și probabil înainte să plece chiar la drum", explică Magolan.
Vezi și: Vitamina D, cheia pentru sănătatea cardiometabolică. Reglează tensiunea, glicemia și colesterolul
Metastaze cerebrale - FOTO: Freepik@mixzer
Echipa de cercetare se concentrează pe inhibarea enzimei IMPDH, care este esențială pentru celulele canceroase care inițiază metastazele cerebrale. Prin proiectarea de medicamente care vizează această enzimă, își propun să oprească metastazele cerebrale înainte de a începe. Echipa a sintetizat și evaluat peste 500 de molecule candidate, o realizare semnificativă pentru un laborator academic.
"În mod obișnuit, un program de descoperire într-o mare companie farmaceutică va produce aproximativ 1.000 de molecule înainte de a selecta una pentru studiile preclinice. Suntem deja mai mult de jumătate dintr-un program de dimensiuni industriale acum, cu compuși promițători în mână", observă Magolan.
Cercetătorii sunt optimiști cu privire la implicațiile mai largi ale studiului lor.
"Compușii pe care îi analizăm previn răspândirea la creier, dar principiile metastazelor pot fi potențial similare în alte organe", adaugă Magolan.
Cercetătorii speră că această cercetare ar putea deschide calea pentru terapii anti-metastază care să prevină răspândirea diverselor tipuri de cancer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Hidratarea este un obicei esențial...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...