Îngrijirea zilnică a pielii în 3 pași simpli

Îngrijirea pielii nu trebuie să fie costisitoare
Îngrijirea zilnică a pielii nu e așa greu de obținut. Dar atenție la ce alegeți și, mai ales, să nu cădeți pradă produselor faciale foarte popularizate în reclame, de regulă și scumpe. Experții explică de ce:

În ciuda afirmațiilor producătorilor, multe produse cosmetice doar vă vor scoate mai mulți bani din portofel, în loc să vă curețe mizeria și uleiurile de pe piele, arată experții de la Harvad Health Publishing. Nu aveți nevoie de o rutină costisitoare sau îndelungată de îngrijire a pielii. Cel mai eficient și mai fiabil regim este, în același timp, rapid și ieftin.

Pentru îngrijirea zilnică a pielii, vă puteți limita rutina la trei pași simpli: curățarea pielii, protejarea acesteia de soare și să aveți grijă de orice probleme specifice ale pielii puteți avea, cum ar fi pielea uscată, acneea sau liniile fine și ridurile. Produsele pentru toate cele trei etape sunt disponibile la costuri foarte mici la magazinul dumneavoastră local. Iată cei trei pași, explicați mai pe larg:

Cei trei pași importanți și cum îi faceți

1. Curățați-vă pielea. Alegeți-vă produsul de curățare a pielii în funcție de tipul de piele pe care îl aveți, adică dacă pielea vă e uscată, normală sau grasă. Dacă aveți pielea uscată, alegeți un agent de curățare ușor (cum ar fi săpunurile sau soluțiile de curățare) și evitați produse precum tonicele, care conțin alcool. Pentru tenul gras, alegeți un săpun care elimină uleiul și curăță pielea, pe care să-l folosiți mai des pe parcursul zilei.

2. Protejați-vă pielea de soare. Alegeți o protecție solară cu spectru larg, cu un SPF de 30 sau mai mare și aplicați-o în fiecare zi. SPF mai mari sunt utile dacă intenționați să petreceți ore în aer liber, dar dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului în interior, SPF 30 este în general suficient. Dacă aveți pielea sensibilă, alegeți un produs de protecție solară conceput pentru pielea sensibilă.

3. Tratați nevoile particulare ale pielii. Pentru pielea uscată, există o mulțime de hidratante eficiente și ieftine. Există, de asemenea, o mulțime de produse la prețuri accesibile care pot reduce liniile și ridurile, estompează petele maro sau pot combate acneea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel