Infecții nosocomiale, cum te speli corect pe mâini în spital

Spălarea mâinilor
Spălatul corect pe mâini în spital a fost tema abordată miercuri, 8 mai, la planul de instruire a personalului medical din cadrul Spitalului Universitar București.

La o zi după ce la Maternitatea Giulești din București s-au depistat trei bebeluși infectați cu stafilococ auriu MRSA, reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București a postat pe contul de Facebook un filmuleț despre spălatul corect pe mâini în spital și pașii care trebuie urmați în prevenirea infecțiilor asociate actului medical.

„Astăzi, la întâlnirea din cadrul Planului de instruire a personalului medical, tema abordată a fost cea a importanței spălatului pe mâini, în contextul în care la fiecare început de lună mai, Organizația Mondială a Sănătății mobilizează personalul medical pentru îmbunătățirea durabilă a igienei mâinii.

Dr Katia Lambru, medic primar epidemiolog din cadrul Compartimentului Prevenire și Control Infecții Asociate Actului Medical și Speranța Turchină, directorul de îngrijiri medicale le-au vorbit asistentelor medicale despre pașii care trebuie urmați pentru a preveni infecțiile asociate actului medical.

Dr Flaviu Plata, medic primar epidemiolog le-a explicat, din nou, printre alte subiecte abordate, și cele 5 momente importante pentru igiena mâinilor: 1. inainte de a intra în contact cu bolnavul, 2. înainte de a îndeplini proceduri aseptice, 3. după expunerea la fluide ale corpului, 4. după contactul cu pacientul, 5. după atingerea obiectelor aflate în contact sau în apropierea pacientului", este mesajul ce însoțește un filmuleț privind spălatul corect pe mâini, pe care-l puteți vedea mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel